На 19 март в РУ Ловеч е получен сигнал, че около 20.30 часа в гр.Летница четири неизвестни лица са нанесли побой над двама мъже от града. Незабавно на мястото на инцидента е изпратен полицейски екип, който е установил, че на улица в гр.Летница 18-годишен младеж, водач на лек автомобил и неговия 15 годишен спътник са били застигнати от автомобил “Мерцедес ц 180”, от който са излезли четири неизвестни лица, нанесли са им побой и са им отнели сумата от 2000 евро и златен ланец с тегло около 36 грама. По случая е образувано досъдебно производство и продължава работа по изясняване на причините дза инцидента.

В РУ Луковит е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който е проникнал в къща в с.Беленци и е отнел бензинова резачка за дърва, 60л. ракия и хранителни продукти.

В луковитското полицейско управление е образувано още едно досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който в периода от м.декември 2016 до 18 март 2017 год. е проникнал в необитаема къща в с.Бежаново и е отнел неустановени към момента вещи.

На 18.03.2017г. в 22.15ч. в РУ Луковит е получен сигнал, че непознат е влязъл в таванско помещение на жилищен дом в града. Незабавно на място е изпратен полицейски патрул, като на място е установен и задържан 18 годишен, криминално проявен младеж от гр.Луковит. По случая е започнато разследване.

На 18 март в РУ Луковит е постъпил сигнал, че на улица в с.Ъглен неизвестен извършител е счупил предно панорамно и ляво предно странично стъкло на паркиран лек автомобил «Ауди 80». Образувано е досъдебно производство и работата продължава.

На 18.03.2017г. в РУ Троян е получен сигнал, че в нощта на 17 срещу 18 март неизвестен извършител е срязал девет гуми на пет леки автомобили, паркирани в близост един до друг ул.”Търнето” в гр.Троян. По случая е започнало полицейско разследване.

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който е унищожил чешма от бял камък с релефни декорации на площада в с.Скобелево.

В РУ Ловеч е получен сигнал, че за времето от 03 до 18 март неизвестен е проникнал в къща в с.Тепава и е отнел микровълнова фурна, 4 бр. джанти; медна пръскачка; ъглошлайф и неустановено количество ракия и олио. По случая е образувано досъдебно производство.

През почивните дни на територията на областта са установени и задържани за срок от 24 часа трима водачи на превозни средства, които шофират след употреба на алкохол с концентрация над 1,2 промила и един водач, който упровлява МПС след употреба на наркотични вещества. Образувани са 4 бързи производства.

В РУ Ловеч са образувани 3 бързи производства срещу 2 водачи на леки автомобили и 1 водач на мотоциклет, които управляват превозни средтва не регистрирани по надлежният ред.