police2909141На 26.12.2014г. в РУ-Тетевен е получен сигнал от 53-годишен мъж от гр.София, че около 02.30ч. в центъра на с.Голям Извор четирима мъже са му нанесли побой и са му отнели сумата от 300 лева, диоптърни очила и мобилен телефон. Прибирайки се в дома си пострадалият е установил и липсата на л.а. «Опел», с който е пристигнал в селото. Автомобилът е открит изоставен на следващата сутрин, на около 1,5 км. от къщата. От «Опел»-а е липсвал лаптоп и е бил със счупени панорамни и странични стъкла. След проведени незабавни издирвателни мероприятия са установени и задържани като заподозряни двама мъже от с.Голям извор на 30 и 36-години и техен 33-годишен приятел от гр.Ябланица. По случая е образувано досъдебвно производство.

 

На 26.12.2014г. в РУ-Луковит е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който е проникнал в частен дом в града и е отнел фуражомелка и ръчна количка.

 

На 28.12.2014г. в 04.30 ч. в РУ-Ловеч е получен сигнал за разбит магазин на ул.”Княз Имеритински” в гр.Ловеч. По данни на собствениците липсват неустановено количество кутии цигари и неустановен брой пари в монети. По случая е образувано досъдебно производство.

 

За времето от 23 до 28 декември на територията на област Ловеч са регистрирани два пътни инцидента с пострадали хора, за което са образувани и досъдебни производства.

 

На 27.12.2014г. в РУ-Ябланица е започнало разследване на причините за възникнал пожар, в селскостопанска постройка в с.Орешене. Огънят е унищожил сградата от 120м2 , 4м3 дърва за огрев, 50 бали с фураж и 4 овце.

 

На 26.12.2014г. в РУ-Угърчин е започнато досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който е причинил пожар в две селскостопански постройки в с.Драгана.

 

В РУ-Ловеч е образувано досъдебно производство срещу А.М.-57 годишен от гр.Ловеч, който на 27 декември при управление на л.а. «Деу», с концентрация на алкохол 1,86 промила е причинил пътен инцидент с материални щети на управлявания от него автомобил и на два паркирани автомобила «Мерцедес». Водачът е задържан в РУ-Ловеч за срок от 24ч.

 

На 28.12.2014г. в в РУ-Луковит е получен сигнал от ФСМП-Луковит, че при тях с огнестрелна рана в бедрото е потърсил помощ 16-годишен младеж от града. При разгоров с полицаите потърпевшият е разказал, че е прострелян с пушка по непредпазливост от Д.Д. 67-годишен. Инцидента се е случил в работилница в частен имот, по време на гостуване на младежа. Луковитските полицаи са установили, че на Д.Д. не е издавано разрешително за носене, съхранение и употреба на огнестрелно оръжие и боеприпаси. В работилницата е извършен оглед на местопроизшествие и е иззета пушка с дървен приклад и с неустановена марка, модел, калибър и сериен номер. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 27декември в РУ-Троян е образувано досъдебно производство срещу 61-годишен жител на гр.Троян, в дома на който след получен сигнал е открито незаконно огнестрелно оръжие: пистолет марка “Бехола” и седем броя бойни патрони поставени в пълнителя.

 

На 24 декември в РУ-Луковит е образувано досъдебно производство срещу 32-годишен мъж от с.Бежаново, който е отнел сумата от 58 лева и лични документи от 78-годишен свой съселянин.

 

На 28 декември в РУ-Тетевен е образувано досъдебно производство срещу 18-годишен младеж от с.Глогово, който е унищожил две предни панорамни стъкла и двете странични стъкла на товарен автомобил ГАЗ-66.