police2204131От ОДМВР Ловеч съобщават, че на 05.04.2015г. след получен сигнал полицаи от РУ-Луковит са извършили претърсване на частен дом в града, обитаван от 79-годишен мъж. Намерена и иззета е ловна пушка успоредка, модел “ИЖ 58” със срязани и накъсени цеви и 7 стека с по 10 кутии цигари без акцизен бандерол. Образувано е досъдебно производство и работата продължава РУ-Луковит.

В РУ-Угърчин е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който е отнел 100 литров меден казан и 6 бр. медни котли от частен дом в с.Микре.

На 03.04.2015г. в РУ-Тетевен е получен сигнал за кражба от къща в с.Черни Вит. По данни на собственика е отнет сейф, в който е имало документи, ценности и златни монети. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 05.04.2015г. в РУ-Луковит е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който е унищожил 7 бр. стъкла на частен дом в града.

 

На 03.04.2015г. в резултат на проведени издирвателни мероприятия от полицейски служители, в гр.Угърчин е установена обявената за ОДИ Ивелина Христофорова Бочевска. След проведен разговор с инспектор от Детска педагогическа стая момичето е предадено на настойника си.

 

На 05.04.2015г. в 17.05 часа в РУ-Ябланица е получен сигнал за пътен инцидент на ПП София-Варна, в района на с.Златна Панега. На мястото на инцидента е установено, че лек автомобил Тойота “Ярис” управляван от В.В.-65 годишен от гр.София по неустановена причина е напуснал пътното платно и се е блъснал с предната си част в метален парапет на мост. В резултат на удара водачът е починал на място. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 05.04.2015г. около 04.00 часа в гр. Летница, ла “БМВ 318” управляван от 26- годишен местен жител, при движение в посока центъра на града загубва управление над автомобила, излиза от пътното платно и се преобръща. В резултат на пътния инцидент е пострадал пътник в автомобила, а при тестване на водачът за алкохол дрегера е отчел 0,92 промила в издишания въздух. По случая е образувано досъдебно производство.

 

В РУ-Луковит е образувано бързо производство среу К.П.-38-годишен от гр.Луковит, който е управлявал МПС, с концентрация на алкохол в издишания въздух над 1,2 промила.

 

В РУ-Троян е образувано незабавно производство срещу М.Н.-35 годишен от с.Градежница, който е управлявал автомобил без СУМПС и в едногодишен период на влязло в сила наказателно постановление за същото нарушение.