police1103141От ОДМВР Ловеч съобщават, че на 28.02.2015г. в РУ Тетевен е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който е отнел битова техника и 8л. алкохол от частен дом в с.Гложене.

На 02.03.2015г. в РУ-Ловеч е започнало полицейско разследване, което да установи извършителят на кражба на меден казан, ъглошлифовалка, електрожен, 80м.меден проводник, 20л.вино и 25кг.пчелен мед от къща в с.Лешница.

На 01.03.2015г. в РУ-Тетевен е получен сигнал, че в с.Голям Извор е нанесен побой над 22-годишен мъж от гр.Етрополе. Пострадалият е транспортиран в софийска болница със съмнение за черепно-мозъчна травма и сътресение. По случая е образувано досъдебно производство, извършен е оглед и се изясняват участващите в инцидента лица.

 

На 01.03.2015г. в РУ-Тетевен е започнало полицейско разследване, което да установи връзката и лицата участващи в два инцидента в съседните села Глогово и Градежница. На 1 март около 01,45ч. на центъра на с.Градежница са унищожени и повредени предни и задни панорамни стъкла,странични стъкла,огледала и предни капаци на три леки автомобила. Около час и половина след този инцидент в с.Глогово е нанесен побой над 45-годишен мъж, 25-годишният му син и 44-годишна жена. Синът е откаран в тежко състояние за лечение в плевенска болница. По случая са образувани две досъдебни производства и полицията в гр.Тетевен продължава работа.

 

На 02.03.2015г. около 22.50ч. в с.Кирчево, л.а. «Фолсваген Голф» управляван с несъобразена скорост от 15-годишно момче от селото се удря в оградата на частен дом. В резултат на инцидента водачът е със счупена китка, 15-годишен младеж, който е пътувал на предната седалка е с порезна рана на главата, а 19-годишен пътник пътуващ на задната седалка е с тежка черепно мозъчна травма. По случая е образувано досъдебно производство.

 

През почивните дни в РУ-Троян е образувано бързо производство срещу Б.В.-26 годишен от гр.Троян, който е управлявал МПС след употреба на наркотични вещества и друго бързо производство срещу С.Б.-35-годишен от гр.Троян, който е шофирал без да притежава СУМПС и в едногодишния срок на влязло в сила наказателно постановление за същото нарушение.

 

На 02.03.2015г. в резултат на незабавните действия на полицейски екип от РУ Угърчин, в момент на изкопаване на кабел по трасето с.Лесидрен-с.Голяма Желязна са задържани трима мъже от с.Кирчево /на 53,22 и 29 години/. В групата е участвало и 14 годишно момче от селото. От местопроизшествието са иззети множество инструменти и кабел с дължина около 30м. Образувано е досъдебно производство и работата по случая продължава.

 

На 27.02.2015г. в РУ-Тетевен е получен сигнал от 52-годишен жител на града, че от товарен автомобил паркиран пред дома му е извършена кражба на множество хранителни продукти и консерви. След проведени незабавни оперативно-издирвателни мероприятия е установен и за срок от 24 часа е задържан извършителят на кражбата – 38 годишен мъж от гр.Тетевен. Откраднатите стоки са намерени в дома на извършителя, а по случая е образувано досъдебно производство.

 

На 27.02.2015г. в гр.Тетевен е спрян за проверка л.а. «Шкода», управляван от 36-годишен местен жител. Водачът е предал на органите на реда найлонов плик с намиращи се в него 4бр.станиолени опаковки, всяка съдържаща кафяво прахообразно вещество, с общо бруто тегло от 0.7гр. При изследване с полеви тест веществото е реагирало на хероин. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нна 27.02.2015г. около 11.00ч. служители на РУ Троян са срели за проверка л.а. “Фолксваген ” управляван от 26-годишен мъж от града и 25-годишен негов съгражданин, който е пътувал на предната седалка. И двете лица са криминално проявени по линия наркотици. При извършеният им личен обиск са намерени и иззети 2бр.хартиени пакетчета съдържащи около 1гр.бяло кристалообразно вещество, което при полеви тест реагира на наркотичното вещество «амфетамин». По случая е образувано досъдебно производство.