На 10.04.2018г. около 14.42ч на АМ “Хемус” в района на гр.Ябланица, л.а «Тойота» управляван от 62-годишен мъж от с.Орешак поради движение с несъобразена скорост, губи контрол върху автомобила, преминава в дясно на пътното платно и се преобръща в стръмен скат. В резултат на инцидента водачът е получил охлузвания и е откаран за преглед във ФСМП-Ябланица.

На 12.04.2014г. около 13.30ч. в гр.Летница, лек автомобил “Пежо 106” управляван с несъобразена скорост от 76-годишен мъж от с.Горско Сливово е ударил включващ се в движението 14-годишен велосипедист. Пострадалото момче е прегледано в ловешката болница, където са установени натъртвания в областта на таза. Пробата за алкохол на водачът на превозното средство е отрицателна.

В РУ Ловеч е образувано бързо производство срещу 43-годишен жител на гр.Угърчин, който на 12 април около 13.15ч. е установен да управлява лек автомобил в гр.Ловеч без да притежава свидетелство за правоуправление и в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение.

В РУ Ловеч е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 19-годишен младеж от с.Тотлебен, който е установен да управлява лек автомобил в гр.Ловеч след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1,31 промила.

 

42-годишен мъж е задържан за превоз на дърва без  задължителна маркировка.

На 12 април около 18.30часа в гр.Тетевен полицейски патрул е спрял за проверка лек автомобил «Ауди» управляван от 42 годишен мъж от гр.София. В хода на проверката е установено, че мъжът не притежава свидетелство за правоуправление , а  «Ауди» – то е натоварено с метрови дърва за огрев без контролна горска марка и без превозен билет. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.