vlevsi1205161Проектът на ученици от ОУ „Васил Левски“ бе класиран на трето  място в заключителния етап на Националната олимпиада по гражданско образование, който се проведе от 6 до 8 май във Велико Търново. Домакин на деветото издание на форума бе Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон”. Участваха  83 ученици от цялата страна, разделени в три възрастови групи. Екипният проект на ученици от ОУ „Васил Левски“ се състезаваше във втора възрастова група 5-8 клас. Той бе разработен от учениците от клуб „Културно-историческо наследство” с ръководител Марияна Варчева.

Авторският проект на шестокласниците на тема „По пътя на старите майстори” беше представен като презентация от Яна Николаева Стоянова, ученичка от 6”а” клас в училището, която се състезаваше с още двадесет участници в олимпиадата. Основна идея на представения проект е формирането на социални умения в учениците при общуването с хора от различни обществени сфери при организирането на самостоятелна изложба в Художествената галерия в Ловеч на тема „По пътя на старите майстори”, на която  да се представят изработените от участниците в клуба  реплики на антични и средновековни паметници на културата.

vlevsi1205162След блестящата защита на проекта от Яна Стоянова, той беше класиран на 3 място в Националната олимпиада по гражданско образование със 175 точки. На второ място в националния кръг се класира ОУ ”П.Р.Славейков” – гр.Варна, със 176,5 т, а първото място беше поделено между ОУ”В.Левски”- гр.Враца, и СОУ ”Хр.Ботев” – гр.Разград, със 179 т. Яна представи и някои от ученическите изработки като златната маска на Терес, старобългарска ръкописна книга, тракийски бронзов шлем и Варненското златно съкровище, които предизвикаха възторга на Националната комисия по оценяване и публиката.

1 коментар

  1. Припомнете ми,кой беше директор на това училище?

Comments are closed.