Проект „Изграждане на социално жилище за настаняване на уязвими групи на територията на кв. Гозница гр. Ловеч“

Стойност на БФП – 2 129 911,10лв., в т.ч. СМР за цялостно обновяване и модернизиране на сградата – 1 682 894.92 лв. и 54 241лв. за обзавеждане и оборудване

Главната цел на  проектно предложение:

– повишаване на качеството на живот и социалното включване на маргинализираните групи, живеещи в община Ловеч.

-Подобряване на материално-техническата база на социалната инфраструктура в общината;

-Прекратяване процесите на сегрегация на населението, обитаващo социалните жилища в общината;

-Подобряване на условията за достъпна среда за хората с увреждания;

-Повишаване на енергийната ефективност и достигане клас на енергопотребление „В“ в сградата, обект на интервенция;

-Осигуряване на подходяща социална инфраструктура за настаняване на уязвими и необлагодетелствани групи от населението..

 

Резултат – изградени 48 жилища за настаняване на уязвими групи от населението, в т.ч. семейства и самотни родители, изпаднали в икономически затруднения, поради загуба на работа или жилище, самотни майки и самотни непълнолетни родители, или такива с деца с влошено здраве и увреждания, които отговарят на критериите за картотекиране и настаняване в общински социални жилища.

Капацитетът на социалните жилища е 151 лица, настанени в 48 апартамента, както следва 3 едностайни; 36 двустайни; 5 тристайни и 4 четиристайни.

Основните строително-монтажни работи:  основен ремонт, включващ подмяна на съществуващите електро и ВиК инсталации, изграждането на централна отоплителна инсталация с котел на пелети, соларна инсталация, довършителни работи, реализиране на мерки подобряващи енергийните й характеристики, изграждане на нова мълниезащита, пожороизвестителна инсталация, ремонт, хидро и топлоизолация на покрива. Ще се монтира нов асансьор.

В северната част на сградата ще се монтира нова външна метална стълба за евакуация, Около сградата ще се изгради нов плочник и паркинг успоредно на улицата, ще се изпълни дренаж около цялата сграда и ще се положи хидроизолация по сутеренните стени. Ще се осигури достъпна среда от плочника до входната врата на блока чрез рампа и от входната врата до нивото на партера чрез електрически платформен подемник.

Предвижда се и доставка на обзавеждане и оборудване за кухните в жилищата.

2 коментара

  1. Простете невежеството ми! Не схванах за какво социално включване и прекратяване процесите на сегрегация иде реч,след като ще ги “капсулираме” на едно място тези същите – маргинализираните?.. А за това да “възнаградим” непълнолетни родители с ново соц.жилище.. – даже не ми се говори 🙁

Comments are closed.