drugotopokolenie906161Проект „Другото поколение“ работи за подобряване на знанията и уменията на деца на икономически емигранти от община Ловеч за справяне с трудностите, предизвикани от липсата на родителско присъствие, както и достигане на емоционална стабилност, социално включване и гражданска активност.

Проектът се реализира по Програма за „Детско и младежко развитие, основаващо с ена подход, при който се отчитат и надграждат силните страни на детето“ на „Фондация работилница за граждански инициативи“ с финансовата подкрепа на Фондация „ОУК“.

В период от 2 години ще бъде предоставена възможност на 32 деца от община Ловеч, отговарящи на предварително зададените критерии, да се включат в обучения, срещи, регулярни месечни занимания – арт-работилници, ателиета, дискусии и други дейности в зависимост от интересите на децата.

До момента по проекта бяха реализирани някои от основните дейности, включващи информационна кампания, подбор на самите участници и две двудневни обучения. Децата имаха възможност да поставят основите на една защите среда, в която да обменят информация по между си, да споделят за проблеми от своето ежедневие и да получат емоционалната подкрепа, от която имат нужда. Придобитите умения ще бъдат представени на 16 юни, когато ще бъде реализирана интерактивна игра състезание, на която децата ще имат възможност да прояват своите силни страни, както и усвоените познания за работата в екип, емоционалната стабилност и справянето с трудностите в ежедневието.

Проекта предвижда и дейности, включващи част от разширеното семейство на децата, както и самите родители. По- голямата част от тези дейности ще бъдат реализирани на база интересите на самата целева група, обвързани с основната цел, а именно надграждане на силните страни на самите деца.

Този проект има за цел също така, да постави основите на разработване и изпробване на модела за работа с деца на икономически емигранти, в партньорство с местната власт и подкрепящи институции.

Периодът на изпълнение е 16.11.2015 – 16.11.2016. Обща стойност на проекта е 27834 лв, от които 19570 лв. грант и 8264 лв. собствен принос.