znaniehrana110152На 29.09.2015 г. екипът на Сружение „Знание“ гостува на клуб на пенсионера в кв.Вароша. Това беше и финалното мероприятие в рамките на проект „Храна и здраве“, целящ подобряване на здравословното хранене сред рисковите групи от населението.

Срещата беше изключително полезна за пенсионерите от клуб „Вароша“, които научиха изключително важни неща свързани с подобряване на здравословното си хранене. Интересът от страна на домакините беше повече от видим, което логично доведе и до сериозната активност от тяхна страна. В рамките на срещата се проведе и викторина с награди, в която и двете страни имаха възможност да споделят познанията си по отношение на здравословните рецепти и самия начин на пазаруване ( една не по- малко сериозна тема).

Екипът на „Знание” – Ловеч изнесе доста обширна презентация, показваща конкретно, кои хранителни вещества имат положителен и кои отрицателен ефект, спрямо самия организъм. Оказа се, че и самият екип има какво да научи в допълнение по темата, тъй като една част от домакините имаха завидни познания. Самият проект стартира преди 1 година, включваше демонстрации и обучения на територията на четири общини от областта – общ.Угърчин, общ. Луковит, общ. Ловеч, общ. Летница.

Резултатите и дейностите от проекта бяха насочени конкретно към рисковите групи от населението, отличаващи се със слаби познания и никакъв опит по отношение на здравословното хранене.

Според екипа на „Знание“ – Ловеч, пенсионерите имат необходимост от повече разяснение и стимулиране на правилното хранене, което е гарант за здравословния начин на живот. Имайки в предвид ползотворната дискусия, която се получи между гостите и домакините, то можем да кажем, че тази цел беше постигната.