znanie804161Проектът „Капацитет за граждански мониторинг“ има за цел да насърчи и повиши информираността на гражданското общество от област Ловеч по отношение на механизмите за осъществяване на граждански мониторинг. Това наложи създаването на дейности, които да възпроизведат необходимите инструменти на гражданското общество, за проучване, анализ и изготвяне на практически методологии за осъществяване на самия мониторинг.  В това число :

 

  1. Проучване на местни проблеми, свързани с гражданския мониторинг
  2. Разработване на 3 примерни методологии за граждански мониторинг на публични услуги
  3. Обучения “Граждански мониторинг и застъпничество” за общо 80 души
  4. Информационна кампания
  5. Финална областна конференция

znanie804163 Постигнатите резултати дадоха възможност да бъдат проучени местните проблем на територията на 8 общини от област Ловеч. Това бе постигнато след провеждането на 8 фокус групи във всяка една от общините. На базата на получената имформация, бяха изготвени примерни методологии за осъществяване на граждански мониторинг на публични услуги. Проведените в последствие обучения допринесоха за повишаване капацитета и информираността на представители на НПО, медии, общински съветници, активни граждани. Тази дейност допринесе и за подобряване на практическите умения на участниците, които приложиха успешно изготвените методологии. Резултатът от проведените дискусии допринесе за подобряване диалога между заинтересованите страни на територията на 8 те общини от област Ловеч.

znanie804163Настоящата финална конференция има за цел да въведе заинтересованите страни в диалог, в резултат, на което да се създаде пътна карта за подобряването на гражданския мониторинг на територията на област Ловеч.