liuliaovivecheri405162Люляковите музикални вечери са част от културната програма за честването на 11 май – Ден на светите братя Кирил и Методий и празник на гр. Ловеч.

Събитието се организира от Драматичен театър – Ловеч и Ловчанско читалище „Наука – 1870 г.“, с изключителната финансова подкрепа на Община Ловеч.

Люляковите музикални вечери ще бъдат открити на 9 май от 19.00ч в Драматичен театър – Ловеч. Организаторите са подготвили за жителите и гостите на люляковия град три вълнуващи музикални вечери.

 9 МАЙ – 19.00 Ч. – ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР – ЛОВЕЧ

„КАРМЕН“ ПО МУЗИКА НА БИЗЕ – ШЧЕДРИН И „РАПСОДИЯ В СИНЬО“ ПО МУЗИКА НА ДЖОРДЖ ГЕРШУИН

Хореография: Риолина Топалова

liuliaovivecheri405161БАЛЕТЕН СПЕКТАКЪЛ НА СОФИЙСКАТА ОПЕРА И БАЛЕТ

Балетът на Софийската опера представя  прочутата творба „Кармен – сюита”, написана от композитора Родион Шчедрин – великолепна интерпретация на  гениалната музика на Жорж Бизе.

Балетът „Кармен-сюита” е създаден специално за голямата руска балерина Мая Плисецкая, хореограф и режисьор е Алберто Алонсо, а премиерата е в Болшой театър през април 1967 г. Преди повече от четиридесет години този спектакъл е показан и на Софийска сцена, при гастрол на Кубинския национален балет. Ролята на Кармен претворява друга голяма балерина – Алисия Алонсо.

Незабравимата „Рапсодия в синьо” от Джордж Гершуин ще бъде представена  в завладяващата интерпретация на хореографа и режисьора Риолина Топалова.

В пълна хармония със символиката и посланията на неостаряващата рапсодия са декорът и визията на мултимедията.

 

10 МАЙ – 19.00 Ч. – СЦЕНА НА ЛОВЕШКА СРЕДНОВЕКОВНА КРЕПОСТ

ЛАТИНО ФИЕСТА

КОНЦЕРТ НА БИГ БЕНДА НА БЪЛГАРСКОТО НАЦИОНАЛНО РАДИО

Диригент: Антони Дончев

Солисти: Калин Вельов, Ирения Васкес и Мартин Ташев

Биг бендът на Българското национално радио ще представи завладяваща “Латино фиеста” на сцената на Ловешката средновековна крепост. Огнените латино ритми – боса нова, самба, ча-ча, салса, мамбо и бугало ще завладеят публиката с изпълненията на перкусиониста Калин Вельов,

темпераментната кубинка Ирения Васкес и вокалиста на “Тумбаито” Мартин Ташев. В програмата са включени произведения на Чик Кърия, Дизи Гилеспи, Атанас Бояджиев и много други.

 

11 МАЙ – 19.00 Ч. – СЦЕНА НА ЛОВЕШКА СРЕДНОВЕКОВНА КРЕПОСТ

ПЕСНИТЕ НА ФРАНК СИНАТРА

КОНЦЕРТ НА ДЪРЖАВЕН СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР – ШУМЕН

Солист:Васил Петров

Диригент: Левон Манукян

Аранжименти: Левон Манукян и Георги Милтиядов

Държавен симфоничен оркестър – Шумен с концерта „Песните на Синатра“представя една далечна във времето, но близка до сърцата епоха.

Американските стандарти ще прозвучат в съвсем нови аранжименти с богатството на симфоничната музика в чест на вековния юбилей от рождението на Франк Синатра.

Ще чуем вечните хитове на Синатра – от романтичната “Summertime”, “Over and Over (The World we know), през суинг хитовете Fly Me to the Moon и New York, New York, до боса новата The Girl from Ipanema, с който той се превърна в легенда.

Билети за спектаклите могат да се закупят от касите на театър и читалището на цена от 4.00 лв.

При неблагоприятни метеорологични условия концертите на 10 и 11 май ще се проведат в Ловчанско читалище „Наука – 1870 г.“ и Драматичен театър – Ловеч.

1 коментар

  1. Дали някога ще се възстанови Летния театър в парка “Стратеш”, където според мен е мястото за тези изяви. Колко концерти имаше там преди, сега не знам как е. Крепостта е крепост. Сцената там ми идва малко в повече.

Comments are closed.