chestvane1206151От Община Ловеч информират, че програмата за честване на 100 годишнината от избухването на I-та световна война започва от днес. В зала 2 на Художествената галерия в Ловеч, от днес ще бъде представена експозицията „Картини от фронта на I-та световна война“, която е от фонда на галерията.

От 16-ти до 22-ри юни в изложбена зала „Покрит мост“ ще бъде представена изложба „Оръжието от 1877 до 1940 г,“, като ще бъдат показани хладни и огнестрелни оръжия от този период.

На 20 юни в Градската града ще има „Музей на открито“, като там отново ще бъдат показани оръжия. Организатор е ловешкият клуб „Традиция“.

На другият ден изложбата ще бъде преместена в „Казармата“, където ловчалии ще могат да видят и изложба „34-ти пехотен троянски полк по друмищата на войните 1912-1945 г.“, организирана от РИМ Ловеч.

chestvane1206152Друго събитие през същият ден ще бъде историческата възстановката на мобилизационен лагер за прием и окомплектоване на войници от „34-ти пехотен троянски полк“ за Първата световна война с участието на клуб „Традиция“.

Възстановката е с начален час 10.30 в „Казармата“

5 коментара

  1. Да, мазничкото ми общинарче, значи заедно с профeсор д-р Стефан Брезински първосигналните ставаме двама. Само вие, плужеците в общината, сте всестранно развити задници.

  2. Честно казано, Влади, имах те за малко по-умен. Прочетете какво чествате, написали сте го ясно – ЧЕСТВАНЕ 100 ОТ ИЗБУХВАНЕ НА ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА. Трагични събития не се честват, бе, колко трябва да ти се обяснява, за да го схванеш накрая? Честване (почитане), празнуване на войни, обесвания, трагични събития не се прави, тези събития се отбелязват, Както правят цитираните от теб хора в Националния комитет.
    И не, не злобея, а се ядосвам, защото заради непрестанните глупости такива като вас градът си заминава, а умните деца не виждат бъдеще в Ловеч. И благодаря за поканата, но ще се въздържа. Ще посетя Военно-историческия музей, а после Военна академия “Г.С Раковски”, където ОТБЕЛЯЗВАТ събитието, и не с идиотски възстановки, а с опера. Най-вероятно ще видя и министър Нейчев, та ще го попитам дали чества или отбелязва събитието.

  3. Винчев, не ми се прави на интересен, не се измъквай като пръдня от гащи. Ясно сте написали “чества”. Не намесвай министри и други странични хора, те не са писали малоумщини от името на Община Ловеч.
    http://i1.wp.com/lovechtoday.eu/wp-content/uploads/2015/06/chestvane1206152.jpg

  4. Айдеееееее! Сега пък си честваме и годишнина от първата световна!Докога ще честваме абсурди? “ОТБЕЛЯЗВАМЕ” Е ТОЧНАТА ДУМА, “ОТБЕЛЯЗВАМЕ”!

  5. Все си мисля, че общинските идиоти са достигнали върха на олигофренията си, но не, не спират да ме изненадват.

    Алоу, кой нормален човек ЧЕСТВА ИЗБУХВАНЕ НА СВЕТОВНА ВОЙНА, бе, мамицата ви проста!!!!

Comments are closed.