Снимки: Ц. Петров

Даниела Балабанова, БТА

Прогнозният годишен бюджет, предвиден от Община Ловеч, е изчерпан още през януари заради продължителните снеговалежи и ниските температури, съобщи изпълнителният директор на снегопочистващата фирма “Еко” ЕАД Павлин Иванов. По думите му от няколко години Община Ловеч заделя около 220 хиляди лева, които са прогнозна стойност, за снегопочистване в града. От 10-12 години обаче такъв продължителен снеговалеж не е имало.
Призовавам институциите, отговорни за бюджетирането и за средствата, да намерят начин съобразно обективната обстановка, да осигурят допълнителни средства, за да може през следващи снеговалежи да има как да работим, каза още Павлин Иванов.

Снимки: Ц. Петров

По думите му основните улици в града са изчистени на асфалт, по-малките също са проходими, тротоарите за пръв път, според него, се почистват толкова мащабно, като за целта са закупени и малки роторни машини. Той каза още, че Общината е тази, която възлага кога и къде да се чисти – така е по договор. “Ако ни възложат, ще работим, ако не ни възложат – не работим”, посочи още изпълнителният директор и добави, че фирмата от 2-3 дни на практика не работи, тъй като няма право на това без средства и без възлагане.
Иванов каза още, че много ресурс и време е загубено за реагиране на фалшиви сигнали за непочистени улици. Служители са се отзовали и на сигнали, които не са задължение на фирмата.
Кметът на община Ловеч Корнелия Маринова заяви за БТА, че не целият ресурс за снегопочистване е изчерпан и Общината ще направи така, че да бъдат осигурени необходимите средства за почистване на града. Тя каза още, че има и резервни такива.

3 коментара

  1. Кирил Георгиев
    Изключително компетентен шеф на “Еко”ЕАД!?Още пролетта разходваше гориво и моточасове на моторните метачки да обикалят града и “чешат,асфалта без никаква нужда – само за по 1-2 кила листа на обиколка.Похарчи пари и за”зацветяване”/термин измислен от самия Павлин Иванов/на града,включително на места,където преди това никога не са слагани цветя/пешеходния мост при общината/.Цветята вехнеха и се подменяха с нови,но Павлин сияеше “Вижте ме кобко съм загрижен за града и за ловчанлии!Само аз мога да лъсна улиците и площадите и да накарам всичко да цъфти!”
    Ето така,още преди зимата се прахосаха за едната слава парите ,които сега трябват за помитането на снега,ама вече ги няма!

Comments are closed.