pleaseОбщина Ловеч извърши на 8 април спешна проверка на всички опасни скални масиви в близост до алеята „Баш бунар“, в парка „Стратеш“ и скалните масиви над квартал „Вароша“. Специалисти от групата за обрушване на скалните масиви са направили анализ и е очаква тяхното становище какви точно действия трябва да се предприемат и какви материали да се закупят. До броени дни започват действия по обрушване и укрепване на опасните участъци

Както е известно, Община Ловеч има определен ресурс, предназначен за реагиране при бедствия и аварии, съобщи зам.-кметът Даниел Колев.

Последното масирано обрушване и укрепване на скалите бе направено през пролетта на 2017 г., но изглежда това се налага да се прави всяка пролет.

Причината за спешните действия е фактът, че през последните две седмици няколко пъти паднаха скални късове върху алеята „Баш бунар“. Препятствията бяха своевременно поочиствани от служители на звеното „Контрол и сигурност“ към Община Ловеч. В момента опасното място е сигнализирано със знак и с червена лента. В този момент не е желателно гражданите да се разхождат по алеята. Онези, които не спазват обозначенията и сигнализацията, поемат съответния риск.