Проблемите на дуалното обучение днес обсъдиха на работна среща кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и управителят и собственик на „Крис Фешън Индъстрийс“ ЕАД – Ловеч. Разговорът се проведе на територията на известната фирма, специализирана за трикотажно и плетено облекло. Бяха засегнати въпроси като неотложността от засилена професионална подготовка на учениците според нуждите на икономиката, изграждането на професионални центрове и необходимостта от законодателна инициатива в тази посока.

Кметът Корнелия Маринова посети и цеховете на предприятието, поздрави работниците и се запозна с технологията на производството. Освен това тя разгледа някои от моделите, които в момента  фирмата разработва за колекцията „Пролет – Лято 2018“.

„Крис Фешън Индъстрийс“ произвежда трикотажни облекла и е една от малкото в сектора, които успешно изнасят продукция под собствена марка в Германия, Холандия, Италия, Дания и други страни. Създадена е през 1994 г и сега в нея работят 160 човека.

Управителят Радина Банкова е председател на Българската асоциация на производителите и износителите на облекло и текстил (БАПИОТ).

1 коментар

  1. Хубава новина! Г-жа Маринова ясно съзнава , че основния проблем на българската икономика е липсата на квалифицирани кадри и се опитва да свърже образованието и бизнеса в града, за да се спре обезлюдаването на града. Пожелавам на кметицата успех в тези нейни усилия.

Comments are closed.