katastrofa2901156На 29.01.2015 г. около 20.54 ч. в гр. Ловеч, лек автомобил “Ауди А3” управляван от С. Г. 28-годишен не спира на знак “Стоп” и отнема предимството на движещият се лек автомобил “Фолксваген Голф” управляван от Н. К. 20-годишен от гр. Ловеч.

В следствие ПТП на място е починал водачът на лекия автомобил “Ауди” С. Г., а возещата се на предна дясна седалка Ц. Д. 22-годишна от гр. Ловеч е откарана с ЦСМП гр. Ловеч и оставена за наблюдение в хирургично отделение без опасност за живота.

Н. К. също е откаран в ЦСМП прегледан и освободен, пробата му за алкохол е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство.

27 коментара

  1. Искате да кажете,че този който отне човешки живот,който е карал с 160 км.в града при ограничение 50 км.,не е виновен? Вие не сте добре,лекувайте се!
    Ако вашето дете беше на мястото на починалия,друга песен щяхте да пеете и нямаше изобщо да ми говорите за предимство! Но нали не вие сте на мястото на опечалените…

  2. Г-жо Д.Тодорова , ако бяхте прочели статията изнесена в този сайт и бяхте помислили внимателно върху нея щяхте за разберете че водача не спрял на Стоп и отнел предимството на др.водач е точно този който е карал кола А3 тоест починалото момче. А за клюките да така си е всеки разказва каквото знае и незнае но аз поне мога да чета думите в редовете а не между тях.

    1. Хубаво е Вие г-жо Poli Vulcheva да се позамислите по-подробно за изнесеното и НЕизнесеното в статията. И защо все пак не се споменава движението на голфа с висока скорост?

  3. Poli Vulcheva,така като гледам колко сте запозната със случея,най-добре замълчете,защото сте смешна! Няма капка истина в нещата,които сте написали! Такива хора като Вас,разнасят клюки и си добавят измислици! Голфа е карал с над 150-160 км. в града,където ограничението е 50км.,и погуби невинен човешки живот! Ако в този момент вашето дете е пресичало кръстовището,на дали щяхте сега да пишете такива клюки! Като незнаете каква е ситуацията не си изказвайте мнението!

  4. На снимките се вижда,че светофара явно не работи, при постоянна мигаща светлина в жълто, всички участници в движението са длъжни да бъдат предпазливи. Жалко за починалото момче, В населено място скоростта на движение е макс 50км/ч, т.е. скорост, с която да можеш екстремно ако се наложи да спреш, при такава огромна скорост не може да се говори за отнемане на предимство и каквото и да е!

  5. Г-н Христов първо се информирайте точно как е станал инцидента и тогава споделайте мнение , защото всички говорят какво ли не но истината е една.

  6. Виновен е този, който не може да се защити. Да бе оцелял, според буквата или четенето на закона пак отнемащия предимство е виновен за инцидента. Не този, който лети системно с над100 /в случая 180 /в града, а този който уж отнел предимството. Виновен е този, чието възприятие не допуска подобен идиотизъм, който не може да си представи как от нищото се появява кола. Жалко за погубените мечти и надежди, съболезнования на близките на невинния виновник. Съжалявам и за този, който ще живее с ясното съзнание, че е убил човек заради жалкия си опит да избие собствените си егоцентрични комплекси. А когато следващия път профучи някой покрай вас си спомнете за невинните виновни и реагирайте, вие може да се окажете неправилно пресичащ докато друг пердаши с над 100 в града. Ако не за себе си, за децата си помислете

  7. Доколкото разбрах, човекът с А3 е зареждал на бензиностанцията и за да не обикаля до Мелницата и там да обръща, е направил забранен завой и е влязъл в насрещното. Не знам дали е вярно, но ако е така, сами преценете чия е вината…

    1. Това с нищо не оправдава движението на голфа с висока скорост. Или за теб ограниченията на скоростта в града също не важат?

  8. Госпожо Вълчева. Момчето, което загина снощи е пресичали кръстовището и няма как да е отнело предимството на движещата се с висока скорост кола по простата причина, че нея не я е имало в момента. Защо колата убиец не е имала спирачен път. Ще ви кажа. При тази скорост времето за реакция на шофьора е прекалено голямо спрямо изминатото разстояние. По повод на господата в униформи, мога да кажа , че някои от тях ( не всички ) си затварят очите за явни нарушения на водачи на МПС каращи с превишена скорост понеже са им или познати, или са някои с които, не искат за се занимават.

    1. Много си прав за някои от полицаите, но аз ще допълня още че повечето от униформените въобще не спазват правилата за движение. Как тогава да излъчват респект у младите водачи?
      И на това смело момче с летящия голф може и да му се размине защото баща му бил еди кой си, закона бил еди какъв си, и т.н.

  9. Мир на праха на това момче но не някой му отне живота а самия той си го отне , защото не може в населено място да караш с тази скорост, не може да не разсъждаваш когато си зад волана, и да смяташ че на теб няма да се случи или ако се .. то ще се отворят крила и ти ще политиш и ще се предпазиш от най лошото. Защото не само той а много други деца загинаха точно заради своето безразсътдсто , да се покажат колко добри карачи са, а после съжаляваме. И не полицаите имат вина за тази трагедия, а и за всички други, защото не те са му натиснали педала, не те карат тези ” карачи” да се правят на такива , те са поставени да си вършат работата но каквото и да правят тези униформени момчета законите са ни такива – измислени. Съжалявам че още едно дете си отиде по този нелеп начин , тъжно ми е за трагедията която ще преживеят тези родители но истината е че ако всеки от нас зад волана спазваше правилата живота ни ще бъде изпълнен със светлина а не със сълзи.Поклън!

  10. Как се отнема предимство на кола която не се вижда още. При скорост от над 160 км.в час при градски условия, вечер, и на кръстовище. Алооуууу полицаите защо спите.

  11. vsichki shofiori kato vidqt che e daleko kolata i trugvat, taka che vinoven e tozi koito e karal kato nenormalen s 160 koi sam az kato imam qka kola da se pravq na tejkar, gospod go opazi qzuk za mom4eto, da my otneme jivota edin nenormalnik………………

  12. А кое е момичето?

  13. А кое е момичето?

  14. A zashto nikade ne pishe che toq s A3 e igral na ruska ruletka shte mine nqma da mine

  15. а защо никъде не се споменава с каква скорост са се движели?

  16. А аз чух че са си правили драг тест

  17. Momicheto jiwo li e

Comments are closed.