kmettroyan611141За първи път в Община Троян

Със Заповед № 999 от 13.10.2014г. на кмета на Община Троян са утвърдени Правила за присъждане на награда „Коректен туристически обект, предоставящ хотелиерски услуги“, съобщи днес  Донка Михайлова

Наградата, която се учредява за първи път в община Троян, има за цел да поощри собствениците на места за настаняване от различни категории, които коректно изпълняват задълженията си към община Троян, произтичащи от Закона за туризма. Наградата представлява плакет и грамота.

Носителите на наградата се определят измежду всички туристически обекти, предоставящи хотелиерски услуги, категоризирани като места за настаняване, съгласно чл.3, ал.2, т.1 от Закона за туризма. Важи за следните категории туристически обекти: хотел, семеен хотел, къщи за гости и стаи за гости. Необходимо е процентното съотношение между декларирани и заплатени нощувки, съгласно чл.116 от ЗТ, спрямо капацитета на обекта за период от една календарна година, да е най-голямо. Наградата „Коректен туристически обект, предоставящ хотелиерски услуги“ се присъжда в рамките на една календарна година.