hiuriet107161Осем години лишаване от свобода при строг режим в затворническо общежитие от закрит тип, както и лишаване от управление на моторно превозно средство за срок от 10 години. Това присъди днес Окръжен съд – Ловеч, след като призна за виновен Филип Михайлов, който на 11 август 2015 година уби две 16-годишни деца, при автомобилна гонка край село Лесидрен. Тогава на пътя загинаха 16-годишните Велислава Цанкова и Марино Цветанов, а 15-годишната Петя Божкова бе със средна телесна повреда.

По време на съдебното заседание защитата на Михайлов поиска от съда да прецени фактите и да постанови справедлива присъда, като акцентира върху чистото съдебно минало на обвиняемия. Аз чувствам болка, че ги няма двама млади, че е пострадал и трети млад, а те са хора, които познавам и ги уважавам, заяви след края на делото Михайлов, след като чу присъдата си.

При така внесеното обвинение няма начин да не сме доволни, заяви след края на делото адвокат Румен Константинов, който се явява като частен обвинител от страна на родителите на загиналата Велислава Цанкова. Ще обжалваме! Съдът оправда очакванията на медиите, категоричен бе адвокатът на Филип Михайлов- адвоката Владимир Маринов.

Нищо по делото не е изяснено, всичко са техни предположения, които ги изкарват като факти. Деецът не е осъждан, с добро поведение е, съдействал е на органите, а те му дават почти максимална присъда, каза още адвокатът. Съдът остави Филип Михайлов под домашен арест за времето, през което тече обжалване на решението. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Апелативен съд Велико Търново. Михайлов бе осъден и да заплати разноските по делото в размер на 4 180 лв. и 1896 – на МВР.