PGITULovech170613AПрез месец юни приключи реализацията на проект „Ученически практики” на Професионална гимназия по икономика, търговия и услуги. Той стартира през месец март и се осъществява от Министерството на образованието и науката, с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд към Европейския съюз.

Гимназията разработи тригодишен план за участие в проекта, в който са включени работодатели от бизнеса, сред които „Мелта 90“ АД, ЕТ „Щели – Щиляна Темелска“, ЕТ „Нади – Надка Добрева“, ЕТ „Триатлон – Марио Маринов“ и „Ярис 90“ ЕООД. По време на реализацията на проекта ученици от 12 класове по професиите „Оперативен счетоводител“, „Ресторантьор“ и „Фризьор“ отработиха 240 часа по програма, изготвена за съответното работно място. Със съдействието на наставник от всяка фирма-работодател, учениците надградиха знания, умения и компетенции по професията. Практикантите работиха по задачи, поставени от наставника, и свързани с естеството на работа на фирмата, получиха насоки и практически съвети за изпълнението им.

PGITULovech170613BПроектът има за цел да повиши качеството на професионалното образование чрез по-добри възможности за практика на учениците в реална работна среда, и да мотивира активно включване на бизнеса в професионалното образование. Практиката дава възможност учениците да направят по-лесен прехода от училище към пазара на труда.

 

1 коментар

Comments are closed.