chbriag109141От Община Ловеч информират, че подмяната на осветителните тела на уличното осветление в ж. к. „Червен бряг“ в Ловеч е приключила. Съществуващите осветителни тела със 100-ватови натриеви лампи бяха подменени със 120 нови 35-ватови LED осветителни тела. Подобна подмяна на уличното осветление започна и в с. Баховица.

Монтажът се прави от служители на БД „Комунални дейности“ към община Ловеч. В резултат на това разходите за електроенергия за уличното осветление ще бъдат намалени в пъти.

От БД „Комунални дейности“ монтираха и светодиоден осветител на пешеходната пътека до Военния клуб – на кръстовището на бул. „България“ и ул. „Александър Стамболийски“. Той е третият пореден, миналия месец бяха монтирани два – пред ОУ „Христо Никифоров“ – кръстовището на улиците „Търговска“ и „Проф. Беню Цонев“, и пред кафе-сладкарница „Аполо“ – У-образното кръстовище на улиците „Д-р Съйко Съев“ и „Отец Паисий“. Целта е да се засили възприятието на приближаващите шофьори към кръстовищата за предотвратяване на произшествия с пешеходци през тъмната част на денонощието.

Заедно с това служители на бюджетната дейност възстановиха указателната табела за Деветашката пещера на пътя Ловеч – Левски и почистиха от храсти и трева участъка около нея. Възстановени са и дървените елементи на четири пейки пред сградата на областната дирекция на МВР.

2 коментара

  1. Не е вярно Дени те светкат тогава когато не трябва и гастнат тогава когато трябва, така е бъди весел купи си цвете 🙂

  2. А кога ще се подмени осветлението в алеята, защото там лампите светкат и гаснат, когато си поискат?

Comments are closed.