letnicaart1603151На 22 март в град Бургас ще се проведе награждаването на победителите от НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА РИСУНКА И ПРИЛОЖНО ИЗКУСТВО “ВОДАТА – ИЗВОР НА ЖИВОТ” с мото: „ Чиста вода за чиста Земя”.

Целта на конкурса е да се даде възможност за изява на творческите заложби на децата и учениците, както и да се стимулира техният интерес към решаване на проблемите с опазване и използване на водите и съхраняване на природата. Конкурсът има за цел е да се превърне в място за обмен на знания, умения и нови идеи.

В категория изобразително изкуство двама ученика от СОУ „Бачо Киро”, гр. Летница бяха класирани съответно на второ място- Айгюн Жевдетов 12 год. и Ивайло Маринов 11 год. на трето място.

letnicaart1603152От същото училище бяха класирани ученици на второ място в различни възрастови категории в галерията за детско изобразително изкуство – AR​T CONTESTOR, Стара Загора. Темата на конкурса за месец февруари бе „Морски дълбини”, Цветомир Цочев и Мирослава Петкова ще получат материали за рисуване на стойност 50 лева, като целта на организиторите да стимулират творческия потенциал на децата и да стимулират тяхното вдъхновение. От същия конкурс с грамота е удостоена Катерина Балабанова 12 год.