Приета бе актуализацията на капиталовата програма на Община Ловеч за 2016 година, предложена на общинските съветници от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова. Гласуването показа  19 гласа „За“, девет гласа „Против“ и два гласа „Въздържал се“. Съветниците от БСП, които са опозиция в този общински съвет, се опитаха с аргументи за липса на прозрачност и непостоянство  да отхвърлят  предложените промени.

Няма по-голяма прозрачност от това да ви съобщаваме предварително за всички настъпили промени, отвърна зам.-кметът Цветан Георгиев.

Промените в бюджета на общината се извършват, без да се променя общата рамка. Те са с оглед максималното усвояване на целевата субсидия, така и включването на нови обекти. Само за рекултивацията на старото градско сметище, която е по ПУДООС, строителният и авторският надзор са за сметка на Община Ловеч и са в размер на 34 676 лв.

Главната атака  бе срещу сумите за укрепване на пропадналия път от ул. „Васил Левски“ към парк „Стратеш“. По уточнения план след актуализацията е записана сумата 309 312 лв., а към 31 март 2016 г. са платени 445 051 лв. В раздела „Други външни бюджетни източници“ са разписани други 360 00 лв.

Къде ще отиде разлика от 224 261 лв., попита опозицията.

В общината има много чакащи за ремонт и поддръжка обекти, ще решим заедно къде ще финансираме, отговори зам.-кметът Цветан Георгиев.

Сред по-крупните обекти  са предвидените ремонти на пътя към Горан ,  основен ремонт на ул. „Отец Паисий“, доставка на части и отстраняване на дефекти на пречиствателната станция за отпадни води и други.

Прави впечатление, че в раздела „Икономически дейности и услуги“ се предвижда преработка на проекта в част ОВК  на старата градска баня „Дели Хамам“, преработка на проект за регионален приют за безстопанствени кучета, климатик  за баня „Дели Хамам“,  както и доставка на два броя високопроходима техника , последната на стойност 10 000 лв.

1 коментар

  1. И какво му е на пътя за Горан?Погледнете пътя за Баховица и Лисец.Нищо ,че е наследство от старото управление.

Comments are closed.