Прием по повод Световния ден на социалната работа – 19 март, даде днес кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. В една от залите на Бароковата къща, където е приемната на кмета, се събраха всички социални работници от града. На събитието бе и заместник-кметът Венцислав Христов, в чийто ресор са социалните дейности.

Корнелия Маринова се обърна към присъстващите с думите:

„Позволете ми да засвидетелствам нашата признателност към Вашата нелека, отговорна и социално значима дейност, посветена на нуждаещите се хора и най-уязвимите групи от обществото. Изказвам своето дълбоко уважение към Вашия труд и Ви благодаря за ежедневните усилия, които полагате, за да подкрепяте хората в нужда. Знам, че не е лека ежедневната Ви работа, която Ви сблъсква с мъката и болката на хора. Изправени сте пред редица предизвикателства, понякога срещате неразбиране, когато помагате на нуждаещите си. Въпреки трудностите, Вие сте тези, които сте призвани да им давате надежда, осигурявайки им подкрепа и закрила в трудни за тях моменти“ каза кметът на Ловеч.

Корнелия Маринова увери социалните работници, че тяхната дейност е във фокуса на общинската социалната политика. От своя страна Мая Василева, началник отдел “Здравеопазване, социални и младежки дейности и спорт” в общината благодари за подкрепата и за всеотдайния труд на присъстващите. Тя припомни, че за първи в Община Ловеч се отбелязва по този начин този ден. И с право, защото работата на социалния работник не е само професия, а призвание и кауза, която изисква човек да има голямо и добро сърце.