litex305151PFC Litex

Литекс не успя да победи Локомотив Сф в директния сблъсък в подножието на върха. Интересният и динамичен мач в Ловеч завърши с нулево реми, като и двата тима могат да съжаляват, че не бяха по-концентрирани в завършващата фаза. Принос двубоят да приключи без попадения имат и двамата вратари Винисиус Баривиера и Божидар Митрев. Така нещата в класирането след 28-ия кръг  се запазиха. Литекс продължава да е трети с 48 точки, а на три пред него са „железничарите“. В битката за евротурнирите остават още и четвъртият ЦСКА с 47 и петият Берое с 45т.

Наставникът Красимир Балъков спази старата максима, че когато един отбор бие, не се правят промени в състава.Той заложи на същата единадесеторка, победила преди седмица ЦСКА с 2-0. Ловчанлии тръгнаха открито още от самото начало да търсят гол, но не можаха да развият по най-добрия начин 2-3 свои атаки.

Гостите също показаха,че ще разчита на агресивен и офанзивен футбол и на свой ред поглеждаха към вратата на Баривиера. В 24 минута бразилският страж прояви невероятен рефлекс и спаси удар с глава от упор на футболист на Локомотив.

Играта продължи в динамично темпо, но ловешките нападатели не съумяха да се възползват от 3 хубави центрирания на Иван Горанов по левия фланг. Асприля и Йонсен също не сполучиха да обстрелят Митрев. В 41-та минута Баривиера отново се изяви на висота, отразявайки коварен диагонален шут на Шехуди.

Втората част започна с принудителна смяна в състава на Литекс. С контузия играта напусна Петрус Бумал, а на неговото място влезе Никола Колев. В 58-та минута столичани стигнаха до отлична ситуация за гол.Романов нахлу от ляво и подаде към връхлитащия Том, който отправи удар, но притичалият Васил Божиков самопожертвователно изчисти от голлинията.

В ответната атака домакините създадоха напрежение в наказателното поле, но Малинов не успя да прокара топката през купа от играчи.Красимир Балъков вкара в игра и бързоногият Кирил Десподов за да засили остротата на нападението. В 72 минута Асприля нахлу отдясно, но Митрев хладнокръвно улови удара му.

В 78-та минута оранжевите организираха много добра атака, подета от Кристиян Малинов и преминала през Асприля, но Йонсен би с глава над гредата. До края Литекс продължи да атакува, но опитния тим на гостите не допусна изненади пред вратата си.

 

Литекс – Локомотив Сф 0-0

28 кръг на „А“ група, Градски стадион Ловеч, Съдии: Ст.Тодоров, ,М.Венев, Г.Караколев

Литекс: 31.Винисиус Баривиера, 16.Страхил Попов, 5.Рафаел Перез, 13.Васил Божиков, 23.Иван Горанов, 93.Петрус Бумал (46-Никола Колев), 15.Кристиян Малинов, 10.Пауло Регула (62-Десподов), 73.Милчо Ангелов (77-Руменов),11.Бьорн Йонсен, 70.Данило Асприля

Локомотив Сф: 1.Божидар Митрев, 69.Елтон Дос Рейес, 6.Александър Бранеков, 5.Марко Ранджелович, 8.Румен Трифонов, 66.Орлин Старокин, 47.Антонио Ливраменто(75-Тодоров), 33.Том, 23.Емил Гъргоров, 11. Владислав Романов, 29.Ламжед Шехуди(90-Йорданов)