От 29.07.2017 до 05.07.2017г. Татяна Колева – старши преподавател по Биология и здравно образование и Ценка Христова – старши преподавател по математика и информатика в ПЕГ „Екзарх Йосиф I”, гр. Ловеч бяха на обучение в столицата на Малта – Валета. Обучението бе осъществено в престижното Easy School of languages – едно от многото езикови училища в страната.

Темата на обучителния курс „Understanding and applying CLIL Methodology for secondary school teachers” е много актуална и се прилага в европейската съвременна педагогиеска практика. Курсът е предназначен за учители, преподаващи предмет(и) на чужд език. Той включва лекции и практически дейности, свързани с използването на методологията КЛИЛ в реални условия.

Този метод на преподаване е специално насочен към ученици, изучаващи предмети на чужд език и има за цел улесняване възприемането и усвояването на съответните учебни дисциплини.

Придобитите познания ще бъдат приложени от преподавателките Ц.Христова и Т.Колева с настъпването на следващата учебна година. Според политиката на ПЕГ „Екзарх Йосиф I” и изискванията на МОН, предметите Биология и здравно образование, Математика и Информационни технологии ще бъдат изучавани на английски език.

В курса участваха и учители от Гърция, Испания и Полша. Лектор на курса беше преподавателката от Университета в Кеймбридж, Великобриатния – Мишел Браддик-Саутгейт.

Общуването между различните специалисти беше полезно и положи начало на бъдещи взаимоотношения с училищата на преподавателите от съответните държави.

2 коментара

  1. ох….горките учители,умориха са през учебната година,и сега дай да се починем/да се обучем/,току виж ще освоим парички за някой проект…… СРАМОТА

  2. А баба ми беше на обучение в съседното село как по добре се копае с мотиката. ..и тя разбира от английски. ..абее толкова ли няма новини в града…

Comments are closed.