logookolnasreda1411141Плащанията по Оперативна програма „Околна среда“ се възстановяват, съобщи министър-председателят Бойко Борисов от парламентарната трибуна в Народното събрание, съобщават от пресцентъра на кабинета. Борисов цитира писмо на комисаря по регионална политика Корина Крецу, в което се приветстват положителните стъпки, предприети от българските власти за подобряване и укрепване на системата за управление на ОПОС. Според европейския комисар, това е отлична новина за българската икономика и за бъдещото сътрудничеството между България и Комисията.

Премиерът Борисов подчерта, че 800 милиона лева влизат в българската икономика. Той изтъкна, че това става благодарение на волята на българските депутати да има парламент и правителство и защото Европа е видяла нормално действащ парламент и демокрация в България. „Много се старахме тези дни. Това се дължи на всички вас. Благодаря от името на правителството и колегите“, се обърна от парламентарната трибуна министър-председателят към народните представители.

 

 

6 коментара

  1. Я, Яворе, братко, близнако мой, къде беше?! 😉

  2. Кого иска да изключва даскалицата ? Никой не казва със сигурност

  3. За Борисов има информация, а за събранието на ГЕРБ – няма. Да не са свалили Корнелия?

    1. Вероятно в понеделник Корнелия ще съобщи и за събранието на 14.11., и за изключването на 11-те учредители и активисти на ГЕРБ, което тя беше обявила триумфално само в този същия сайт преди година, естествено некомпетентно и самоуверено,без знанието на Изпълнителната комисия и на Борисов.
      Използвайки сега суматохата около съставянето на правителство и ангажиментите на Борисов с това, Корнелия Маринова отново е пробутала предложението за изключване на 11-те пред комисията, която, изглежда, предоверявайки се на депутатската визитка, е приела всичко за истина.
      Никой обаче от изключените не знае конкретните мотиви, които е използвала Маринова. С никого от тях не е воден разговор.
      “Народната избраница” предвидливо е скрила този факт и от делегатите на отчетно-изборното събрание вчера, но пък със сигурност и Бойко Борисов отново ще бъде изненадан и впечатлен от новия римейк на филма “Изгонени от рая”. 🙂

      http://www.youtube.com/watch?v=eCfx02oXW_Y

    2. Гъста мъгла на талази,
      Кор*елия през нея лази.
      Пълзи,Кор*елио,пълзи
      към следващите си мечти.

      Не стана със образованието,
      Мечтай сега пък за „Посланието”.
      Във Франция или въобще в Европа,
      чак там да можеш се „изтропа”.

      Тогава всички ще се радваме,
      за теб навред ще проповядваме.
      А в изборите за съветници
      ще бъдем вечно твои – клетници.

Comments are closed.