Премиерата на новия български игрален филм „Моторът“ в Ловеч ще бъде по-рано от предвиденото, а именно на 18 януари, четвъртък. Изтеглянето с една седмица по-рано се наложи поради организационни причини – предстоящ ремонт на кино „Космос“ в Ловеч. Прожекцията на 18 януари е от 17.30 часа, входът е свободен. Ще присъства част от творческия колектив, воден от режисьора Валентин Гошев.

Ловешките зрители ще са едни от първите в страната, които ще видят новата творба, заснета преди година в нашия регион. Снимките са осъществени главно в селата Старо Стефаново, Лешница, Българене и край Ловеч.

Това е творба за приятелството, което може да просъществува с години, независимо от превратностите на историческите събития. Трима юноши са в любовен триъгълник по време на Втората световна война, а после съдбата ги среща години по-късно…

„Моторът“ (2017, 93 мин.) е режисиран от Валентин Гошев, известен от филмите „Кантора Митрани”, „Забранена любов” (сериал за Нова ТВ), „Самотни сърца”. Оператор е Иван Тонев, музиката е на Владимир Джамбазов.

Филмът е с участието на Александра Радичева, Димитър Ангелов, Руди Евтимов, Никола Додов, Филип Трифонов, Гергана Кофраджиева, Михаил Мутафов, Ицхак Финци и други.

Продукция: АРС ООД (Ars Digital Studio), Иван Тонев, с подкрепата на Национален филмов център.

Трейлър виж тук: