pravitelstvo1005141Ускоряване на процедурите в министерствата за съгласуване на проектите на общините поискаха от министър-председателя Пламен Орешарски кметовете от област Ловеч, съобщават от пресцентъра на Премиера. На среща с него те подчертаха, че забавеното произнасяне от администрацията застрашава изпълнението на проектите и създава реална опасност от загуба на пари.

Кметовете отчетоха, че през последната година има раздвижване по отношение на местния бизнес, създаването на нови предприятия и работни места, което определиха като връщане към нормалния ритъм на живот в общините. Те представиха пред министър-председателя Орешарски и пред вицепремиера Зинаида Златанова и трудностите, които срещат при формирането на бюджетите си и реализирането на проекти с европейско финансиране. Като особено остър проблем беше изтъкнат недостигът на квалифицирани кадри, особено в по-малките населени места.

pravitelstvo1005142Представителите на местната власт направиха и своите предложения за подобряване на регулаторната рамка, за да се създадат повече възможности на общините за ефективно и ефикасно разпределение и разходване на бюджетите.

 

 

11 коментара

  1. Така се е раздвижил бизнеса, че Спарки работят на половин ден и са пред финализиране на сделка за продажба на предприятието, а Никорм ще съкращават около 30 човека, но ще изчакат да мине 25 май. Гнусни циркаджии.

  2. Резултата е никога повече мутрата от Банкя на власт.И той не е малък и за мен и за теб и за всички нормално мислещи хора.Той закопа и върна назад с десетилетия държавата,закопа и наченките на нормален политически живот,ако щеш закопа и традиционната десница – една от причините да сме в това ненормално състояние е,че няма автентичен десен коректив

  3. Колкото и да не ни се иска трябва да признаем, че областния управител Милко Недялков е първият който докара цяло правителство в Ловеч. Бях на срещата с бизнеса с Орешарски, имаше и доста гербаджии от Ловеч и Троян които разбраха за какво става дума.

    1. Предстявям си как точно той ги е докарал. Това си е част от обиколката на цирк “Орешарски”. И без да ходят на бурлескни представления, хората МНОГО добре разбират за какво става дума 🙂 А каза ли нещо Орешарски за това, как ще накарат бабичките и дядковците от селата да си продават млякото от двете кравички от млекомати, които струват по 15000 лева. А може би до Лафките ще боднат и по един млекомат на Пеевски, а пък той ще узурпира и малкото, което е останало на дребните животновъди? Какво като е било правителството в Ловеч? Резултат? За теб, за мен? Популистки прахоляк в предизборна кампания! Много жалко правителство!

  4. Ма никой не му каза, че по време на неговото управление фестивала Бардфест беше орязан стабилно от към бройка на участници отделно не се допускна никой който някога е пял против някоя власт. Бре да живее нашето БКП, руското БКП, турското БКП, …. Да живеят всички БКП-та по всички земни кълбета. БКП -> Българска Конспиративна Партия.

  5. На майка ви гъза раздвижване-има само напускащи града млади хора-да ва еба в управляващите малоуници

  6. :)” Раздвижване ” има и сред бездомните кучета…Да им бяхте подарили по едно…

Comments are closed.