От 27 до 29 април в село Галата се проведе Традиционният селски събор, който премина с редица събития, весело настроение и положителни емоции. По време на празника се проведоха две спортни мероприятия и бе открита паметна плоча на известния местен спортист Пенчо Шутев, като тези събития бяха организирани с подкрепата на Община Тетевен.

Програмата по случай събора започна на 27 април, когато кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева, зам.-кметът Свилен Русинов и председателят на ОбС – Тетевен Мария Стойчева наградиха участниците в турнира по футбол в с. Галата. В турнира взеха участие 4-ри отбора от селата – Глогово, Градежница и два отбора с.Галата, а състезателите в мероприятието получиха грамоти и медали за своето представяне.

На 29 април /неделя/ д-р Бояджиева и г-н Русинов уважиха и откриването на възпоменателна плоча на бореца Пенчо Шутев – дългогодишен състезател по борба, шампион на Р. България, участник в много държавни и международни турнири, първи треньор и създател на много таланти от с. Галата и околността. Денят продължи с откриване на състезанието по Народни борби, което се осъществи със специалната подкрепа на Министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, с организационната подготовка – осъществена от Марин Орлинов, и с компетентното съдийство на Игнат Дойчинов – Тачо. В турнира се включиха над 50 участника, като се получи оспорвано и зрелищно състезание.

Програмата завърши с награждаване на участниците в състезанието по Народни борби и връчване на грамоти от кмета д-р Мадлена Бояджиева на бивши състезатели по борба от община Тетевен. Тя благодари на всички, включили се активно в празника на селото и допринесли за отличната организация, многото емоции и доброто настроение.