prezientstvo1105131Поздравителен адрес за Деня на Ловеч изпрати до кмета на община Ловеч Минчо Казанджиев президентът на Република България Росен Плевнелиев. В него се казва, че гражданите на Ловеч заслужено носят самочувствието на жители на един от най-живописните и обичани български градове. През хилядолетията Ловеч неведнъж се е превръщал в пример как след времена на криза нашият народ е съумявал да намери сили за нов политически, културен и икономически възход, посочва още в поздравителния си адрес президентът.

„Вярвам, че с амбиция и последователни усилия богатите традиции на общината като важен промишлен център ще намерят своето съвременно измерение и ще спомогнат за икономическото възраждане на града и региона“ – допълва държавният глава. Той пожелава на всички ловчалии здраве и благоденствие.

Поздравителен адрес до кмета изпратиха и министърът на околната среда и водите Юлиян Попов и председателят на Съюза на българските учители Янка Такева. „Нека всички ваши начинания бъдат съпътствани от воля за успех и късмет! – пожелава министър Попов. – Уверен съм в добрата ни съвместна работа в областта на устойчивото опазване на околната среда.“ „Изразявам дълбокото си уважение към вас и екипа, който ръководите, и високо ценя приноса ви в съвместната ни ползотворна дейност за издигане качеството на образователния и възпитателния процес в училищата и детските градини и за утвърждаване авторитета на учителската професия в община Ловеч“ – подчертава Такева.

„Желая на всички вас здраве, благополучие и много успехи в активната ви работа за превръщането на Ловеч в привлекателен и модерен европейски град. Убеден съм, че вашето управление е мост към по-добър живот на хората в община Ловеч“. Това се казва пък в поздравителен адрес от регионалния мениджър на ЧЕЗ за България Петър Докладал, който обявява по случай празника и 5000 лв дарение за читалището в с. Къкрина. „ЧЕЗ е компания, която прилага дългосрочна стратегия за корпоративна социална отговорност. Сред нейните основни приоритети са подкрепата и инвестициите в развитието на общините.“ Така мотивира дарението Докладал. Парите ще бъдат използвани за ремонт на сградата на читалището.