Предстои публично обществено представяне и обсъждане на проекта на Програмата за управление и разпореждане с имотите-общинска собственост през 2018 година, съобщи кметът Корнелия Маринова. Събитието е в залата на Общински съвет на 5 декември, вторник, от 17.00 часа.

„Това е един основен документ в дейността на администрацията и в работата на Общинския съвет. Гражданите трябва да се произнесат с кои имоти какво да се прави, как точно да се управляват, с кои от тях можем да извършваме разпореждане през календарната година“, посочи Корнелия Маринова. За това е важно да чуем мнението на хората по тези въпроси и чрез медиите каня нашите гражданите да се включат, призова кметът.

Проектът на Програмата е на разположение на всички заинтересовани в „Центъра за услуги и информация на гражданите”, в партера на сградата на общинската администрация.

Мнения и предложения могат да се внесат и писмено в деловодството на Община Ловеч или да се предоставят в деня на публичното обсъждане. За допълнителна информация можете да се обърнете  на тел. 688 226 и 688 264.

Кметът Корнелия Маринова се спря на актуален въпрос, дошъл от социалните мрежи. Става дума защо не се  учредява право на строеж за гаражи в Ловеч?

„Защото в сега приетата програма за управление на собствеността  такава възможност не съществува. Защото на предишно обществено обсъждане се каза, че администрацията трябва да работи за премахване на незаконните гаражи. Сега предстои нова поръчка за премахването им през Закона за обществени поръчки и в оперативен порядък този въпрос ще се решава.
Община Ловеч има идеи и визия как да се изградят нови места за паркиране, за да имаме законосъобразни и естетически места за автомобилите.  Старите панелни конструкции не са естетически издържани, а и голяма част от тях са незаконни“, каза кметът Корнелия Маринова.

1 коментар

Comments are closed.