Красимира Кацарска от Благоевград ще представи новата си книга с разкази и новели „Свечеряване“ в Клуба на дейците на културата в Ловеч на 22 юни, вторник, от 17,30 часа. Авторката е известен литературовед, учител, автор на над 40 учебни помагала за ученици от VІІ до ХІІ клас и за студенти и стажанти, както и за учители.  Написала е на 17 книги художествена литература, от които  8 стихосбирки, 4 есеистични книги. Автор е  на около 140 портрета на наши творци,  а две от книгите  й („Спирала“ и Светлосенки“) получиха международно признания в раздела „Книги без граници“ в конкурса „Голямата книга на малкия град“. Представяла е стотици автори от страната и от региона на Благоевград.

За новата си книга Красимира Кацарска казва: “И трите цикъла в нея са свързани с моето субективно усещане за смисъла на живота – твърде кратък отрязък от Вечността.“ Красимира Кацарска е автор с активна позиция по случващото се в областта на образованието, литературата и културата. Участията ѝ с доклади и изказвания в международни и национални, в регионални и общински литературни и учителски форуми са много.

Сега е председател на Творческото обединение на Югозападна България „ХХІ век“, художествен ръководител на Литературния салон „Огнище“ и на Ателие за творческо писане „Ритъм“. Награждавана е за цялостен принос към литературата от Съюза на българските писатели, от Съюза на народните читалища, от Община Благоевград и от читалищата „Никола Вапцаров“ и „Христо Смирненски“ в София и от читалище „Никола Вапцаров“ – Благоевград. Петкратно е номинирана за Жена на годината в родния ѝ град Благоевград.