Днес, 24.01.2017 г. от 17.30 ч. в Изложбена зала „Вароша“ на Художествена галерия – Ловеч ще бъде представен Алманаха за култура и общество „Мостове 2016 “. Той се издава за 12-та поредна година от Община Ловеч и Клубът на дейците на културата – едно традиционно и познато издание, предизвикващо вълнение сред културната общественост с всяка своя поява.В „Мостове 2016“ са включени 23 творци с поетични произведения, сред които за първи път са представени Георги Василев, Ирена Иванова /Рене Карабаш/, Красимира Михайлова и най- младата поетеса, включена в изданието – Христина Тодорова, ученичка в Профилирана езикова гимназия „Екзарх Йосиф I“ – гр. Ловеч.

В областта на прозата са представени 10 добре познати и утвърдени автори от Ловеч, с хумористични творби участват 2 –ма автори.

Представени са 5 нови книги, издадени през 2016 г. Книгата на Катя Мандинска „Антевасин“ е издадена с финансовата подкрепа на Община Ловеч, чрез Общински фонд „Култура“.

Към миналото и историческата памет са насочени публикациите на Пенка Чернева и Павлина Петрова, началник на Държавния архив в Ловеч

Като Алманах за култура и общество, изданието показва богатата културна палитра на Ловеч през 2016 година, най-важните годишнини, най-значимите културни събития през годината. Сред тях са спектакълът „Църква за вълци“, Ловеч Рок Фест, изложбата на Николай Добрев, Празникът на Покрития мост. Литературният салон „Мостове“ събра ценители на словото, той се реализира за първи път с финансовата подкрепа на Община Ловеч, чрез Общински фонд „Култура“.

В изданието са включени картини и скулптури на автори, участвали в изложбата Есенния сезон 2016 и Национален пленер „Синя зона“.