leoni508161Представители на немската фирма „LEONI“ АД, бяха вчера в Община Ловеч и се запознаха с условията за инвестиции. В състава на делегацията влизаха Марио Вебер, Николаус Гиирсе,  Франк Акст и Тамас Блаже.

Борислав Иванов – директор на отдел „Проекти, програми и инвестиции“, представи пред гостите презентацията „Защо да  инвестираме в Ловеч“. Общинският специалист подчерта благоприятното географско  положение на Ловеч, близостта на града до важни пътни артерии, улесняващи транспортните и  логистичните нужди на предприемачите, както и наличието на потенциална работна ръка.

Инвеститорите от своя страна запознаха  зам.-кмета Ивелина Радевска, председателя на Общински съвет Петър Цолов и секретаря на Общината  Даниела Цанова с фирмата си и с техните цели.

“LEONI“ АД е основана през 1917 г, а сега е глобален лидер на система за окабеляване и кабелна технология, като е на 4-то място в света и №1 в Европа. Фирмата има около 75 000 служители, в 32 страни от цял свят. Ръководството й е мотивирано не само да запази, но и да разшири позициите си на световен пазарен лидер. Немските инвеститори имат желание да открия предприятие или клон на „LEONI“ в България. Процесът на производство на кабели все още основно се извършва чрез ръчен труд, а тук има свободна работна ръка, стана ясно от срещата. Инвеститорите са се спрели на Северозападния регион на България, като са посетили още Плевен и Лом.

11 коментара

  1. Айде сега ще си задават въпроса “Защо да инвестираме в Ловеч?”. Вижда се от космоса. Ама не комплеска “Космос”. Защото тука онези които по партийно разпределение сме разпределени в списъка на селяните от османската империя и правосъдието ни задължава да работим ангария . В Карлуково също. Знам го от личен опит.
    Припомних си, че преди десети като ни хващаха за слушатели чичковци и лелки какво било преди девети един ни разправяше, че били маса задружни като си спретнали стачка с искания 8 часов работен ден и заплатите да се изплащат редовно. След десети трябва ли пак да се стачкува за такива привилегии? Винаги когато тука са ни управлявали евроПейци си е така.

  2. току що в билата различен от 50+ човек нямаше. А беше пълно с хора и изключения нямаше.

  3. Изгонихте хората бе, каква работна ръка. Останаха пенсионери, ученици и малцина на държавна служба

  4. Някой да не би да повярва?!Същото е като с голямата фирма-потенциален инвеститор,която само премина като метеор през Ловеч.Но пък бяха големите хвалби”Потенциален инвеститор идва в Ловеч!”А общинарите не можаха да отговорят на елементарни въпроси на този инвеститор”Има ли училища,които готвят технически кадри за производството?Има ли подготвени работници?Има ли парцел за строеж на завода?Каква ще е цената на парцела?”

  5. А дано стане че затъва тоз град още повече само роми ще живеят след време

    1. По-лошото е че и цингите бягат защото са паразити. Няма вече и от кого да крадат

  6. Ако изглупеят като другите бизнесмени да дават мизерна заплата срещу много труд ще се принудят да назначават некадърници ,защото 300 лв не могат да изкушат човек със потенциал за развитие .

  7. И по малко подкупи да искат общинските плъхове…

Comments are closed.