obs100613BПавлин Иванов

Председателят на Общински съвет Ловеч Тихол Тихолов с поредна порция наглост. Този път не става въпрос за регулярно нарушение на Правилника за работа на местния парламент или за някаква процедура на заседание. Има много по-сериозен проблем.

В работно време, когато трябва да се грижи за интересите на жителите на община Ловеч, за което получава и много сериозна заплата, Председател Тихолов защитава интересите на своите клиенти като адвокат и своите лични финансови интереси.

Това става ясно от получените справка по Закона за достъп до информация от Данчо Заверджиев от Районен и Окръжен съд Ловеч. Там виждаме, че адвокат Тихол Тихолов (по съвместителство – председател на ОбС) за времето, в което е на работа се е явявал по търговско дело в Окръжен съд Ловеч на 12.11.2013 година и по 6 (шест) дела в Районен съд Ловеч.

По всички дела Тихолов е защитавал клиентите си в работно време, без да ползва отпуск. Това става ясно от друг достъп до обществена информация изискана от Заверджиев – справката за отпуските на адвоката-председател на Общински съвет

 

Нито една дата на явяване в съда на адвоката не съвпада с дните, в които Тихолов е бил в отпуск!

 

И докато жителите на община Ловеч плащат на Председател Тихолов тлъста заплата за да им защитава интересите, както се е клел, той загърбва ловчалии и защитава личният си интерес и правните такива на своите клиенти.

Дали има нарушения на поне по два закона, ще установят компетентните органи, но дали има морално падение и това ли е човекът, които защитава вашите интереси, това ще установите вие – жителите на община Ловеч.

24 коментара

  1. А за този на снимката, нямам думи що за наглец e. Аз не мога пред деня да отида да си платя тока и работя за по-малко, а този в работно време ще ми ходи по дела. Е няма такава държава! Нали щяха да го бутат герберастите? Другаря Горов ли чакат да им нареди

  2. анонимен, май само ти не знаеш, че доктора винаги е бил червен та дрънка. Разбирка си се с Минчо и живот си живее. Ква Корнелка, кви пет лева. Поразчопли малко и ще вденеш кой с кого играе. Ако докторчето беше гербераст, Минчо отдавна щеше да фалира заради глоби. Нали се сещаш що не го глобява БАХБ, а?

  3. Оооо има има,повярвай ми ,мнооого далавера има там ,като започнеш с незаконното изследване за трихинела и стигнеш до г-н Директора.

    1. Дали някой знае къде се проверяват животните, убити от бракониери?

  4. Няма нужда да се рови много в БАБХ, те красотите се разхождат по улиците с марки или без марки на ушите!

  5. Да подсетим г-н Иванов и за друг гербер който сега слугува на червените.Казва се Ивайло Йотов и е директор на БАБХ гр. Ловеч.И той е държавен служител ,но си работи и в частната амбулаторийка намираща се на 20м от бюрото му.Но може би началник Маринова не му е дала програма да клепи там.А там само ако някой поразрови какви красоти ще излезнат.

  6. Може би само в България го има това? Да се откажеш от партията, която те е включила в листите и от изберателите, които са гласували за теб и нагло да продължаваш да стоиш в Народното събрание, или общинския съвет, какъвто е случаят тук!

  7. Снощи се проведе Публично обсъждане проекта на Програмата за управление и разпореждане с имотите-общинска собственост – 2014 г. То беше ръководено от кмета на общината Минчо Казанджиев, но за събитието няма и буква написана на официалната интернет страница на общината – все едно, че нищо не се е случило. Та, снощи при разглеждане на такъв важен въпрос като управление на общинската собственост не забелязах нито един общински съветник от мнозинството избрало този председател, той също липсваше. Защо пиша всичко това? Защото се поставиха немалко въпроси и когато видим протокола от обсъждането представен на същите тези съветници една голяма част от въпросите и поставените проблеми ще липсват – поне такава е до сега практиката от обществени обсъждания. Е, как да вземат информирано решение уважаемите съветници, след като дори не са чули за поставените проблеми, които те уж решават. А като пример за неинформирано решение, което приемат общинските съветници мога да посоча одобрението на план – схемата за поставяне на преместваеми съоръжения в Ловеч приета с решение на ОбС, която схема съветниците са приели, без да знаят какво приемат и така са създали сериозни проблеми на поне 20 граждани на Ловеч, за които работата в тези павилиони е единствения доход, с който издържат семействата си. Дали ще преразгледат въпросната схема общинските съветници и ще дадат ли мотивирано обяснение на хората, защо ги оставят без работа като са премахнали павилионите им от схемата по предложение на кмета ще разберем много скоро.

  8. Това комунистите сте си … майката! Избрахте си гербер за председател. осъден за каране в нетрезво състояние за депутат, човек без ден трудов стаж за премиер, агент за президент и не вдявате за какво иде реч, па на това отгоре сте доволни. В сравнение с вас Реджеп Иведик е като Бил Гейтс!

  9. А когато баба Корнела обикаля България да снима филмчета това самоотлъчка ли беше и ако е така тя колко пари върна?

    1. Скапан герантофил! Проблем с алкохола или тотална самота те мъчи?

    2. Баба ти Корнела е върнала точно толкова пари, колкото си и поискал по надлежния ред. Нито лев повече или по-малко. Спомни си сумата и не задавай тъпи въпроси в темата за Тихолов.

  10. Когато един общински съветник бива избран за председател на съвета, то той доброволно приема правата да е такъв, да изпълнява задълженията дадени му от закона и правилника на съвета. Общинският съвет е определил в своя правилник председателят да изпълнява своите функции при пълен работен ден, за което получава възнаграждение, обществено осигуряване и допълнително социално осигуряване при условията и по реда на Кодекса за социално осигуряване и на здравно осигуряване при условията и по реда на Закона за здравното осигуряване.
    Когато председателя на общинският съвет доброволно, съзнателно, неразрешено и без уважителни причини в рамките на пълния работен ден, за който получава възнаграждение и осигуровки се самоотлъчи от изпълнение на задълженията си, то не следва да му се начисли и да получи възнаграждение.
    Когато Председател Тихолов се е самоотлъчил от работа и за това има доказателства от две български съдилища, а не рекъл – казал или дописка от в-к“Дума“, че той не е изпълнявал функциите си на председател на обс, за което е получил възнаграждение и осигуровки за 7 дни, то той следва да възстанови полученото възнаграждение в общинския бюджет, туй като го е получил незаконосъобразно в нарушение на закона.
    Къде е тук драмата с председателя на обс? Драма – няма! Има нарушение и възможност председателя да оправи това нарушение, като върне възнаграждението за 7 дни, с което малкото недоразумение, което се е получило ще се реши.
    Никога не съм приемал квалификацията „червени боклуци” за хора с леви разбирания и убеждения, но превръщайки този чисто административен въпрос в политически от червените тролове, може да се предположи, че тук и сега се изпълняват опорните точки на политическа поръчка за защита на избора на БСП за председател на съвета.

  11. Ах, мили мои, партии любими, аз ще бъда с таз, която е на власт.
    Която ще ми даде шанс да си набия тумбачето на държавната и общинска софра, демек.

  12. На крак, о парии презрени, на крак, о роби на труда! Партизан се за бой стяга, мята пушка на рамо! Изконно право на всеки комунист е наглостта. От „някъде” са необходими дузина червени тролове, за да „лъснат”имиджа на комуниста. Да обобщят, какви точно неща се случиха, но за сега са извън мейнстрийм новините, които разкриват дълбоките зависимости на публичната среда от олигархични корпоративно търговски интереси, облечени в политическа власт и влияние.

  13. Павлине, стига си избивал комплекси. Като си имаш лични проблеми защо ни занимаваш и нас с тях. Толкова по-важни новини има, но явно толкова ти стигат възможностите.

    1. ami ne 4eti tuka be bastun 4erven

    2. хехе…..pipi спок -тук червони бастуни нема. тук шляпат само късопишковци с бозави потури на червени раета

  14. Така е,Тихолов беше добър когато раздаваше брошури на ГЕРБ в шатрата на площада по време на предизборната кампания и стана супер неудобен когато си зададе въпроса какво търси един интелигентен човек при Винету.

    1. И Бай ви Ганя е майстор да определи в коя шатра да се напъха. Пред правилната шатра мераклии да раздават брошури срещу келепир бол.

  15. Няма лошо.Човекът поддържа професионалния си опит.Но
    поне не си пазарува чушки със служебния автомобил –
    дописка от в-к”Дума” от миналата есен.А явно работи
    и в Общинския съвет,но не за вашите интереси,и затова толкова ви дразни.
    толкова ви дразни

    1. От него не може да се очаква човешко поведение на индивид, след всичко видяно и преживяно той продължава да се държи и представя като комунист. И само крепи кмета с опорни точки, т.е. играе го ПР агенция на избралите го от БСП и ДПС за председател.

  16. Според написаното от Иванов това е само един доказан тарикат. Доста поостарял тарикат при това.

  17. един доказан професионалист срещу дърти заядливи плъхове на хранилка в разни НПО

Comments are closed.