obslovech26031510Павлин Иванов

С две свои решения от днес, Областният управител върна за ново разглеждане решения на Общински съвет Ловеч и Общински съвет Угърчин. И две решения касаят упълномощаването на представители на акционерите в извънредното Общо събрание на „ВиК“ Ловеч.

Както вече „Ловеч днес“ ви информира, на последното си заседание Общински съвет Ловеч, под председателството на Венци Хаджиев и Тихол Тихолов, трябваше да вземе решение как трябва да гласува официално избрания за представител в Общото събрание на „ВиК“ Ловеч Пенко Пенков.

Гарантирано, никой от присъстващите съветници не разбра нито какво се гласува, нито какъв беше резултата от гласуването. За това говори красноречиво факта, че Председател Тихолов даде почивка за да може сам да разбере какво точно се случи (справка видеозаписа и протокола от заседанието).

Оказва се, че освен много обърканото водене на самото заседание, решението, с което се упоменава как да гласува представителя на Община Ловеч, самото решение е определено от Областният управител като „издадено в противоречие с материалния закон, процесуалните правила и целта на закона“.

Юридическата причина за връщане на решението е свързана с това, че кмета Казанджиев НЕ е упълномощен да представлява Община Ловеч в Общото събрание по законовият ред, както погрешно, според Областен управител, смята вносителят на предложението и общинските съветници одобрили този акт.

Самият текст на заповедта на Областен управител, може да изтеглите от заповед ОУ Ловеч