zalaobs1910161Председателят на ОбС Петър Цолов свиква двадесетото заседание на  Общински съвет – Ловеч, на 20 октомври  /четвъртък/ 2016 година от 10,00 ч. в  заседателната зала на Община Ловеч.

Проекто-дневният ред съдържа пет точки.

Едната е  актуализация на капиталовата програма на Община Ловеч за 2016 година.

Ще се иска от общинските съветници още да дават съгласие и упълномощаване  кмета на Община Ловеч да води преговори относно придобиване от Община Ловеч на имот, собственост на „Инвестстрой” ЕООД-гр.Ловеч, представляващ част от сградата на общинска администрация.  

Също и даване на съгласие за придобиване на собственост от Община Ловеч върху застроен поземлен имот, публична държавна собственост-бивша Професионална гимназия по кожарство, облекло и химични технологии „Марийка и Маринчо Караконови”, с отпаднала необходимост.

Сред точките е тази за кандидатстване с проектно предложение  за ремонт и реконструкция на хандбалната зала.

По тези четири точки ще докладва Корнелия Маринова – кмет на Община Ловеч.

В началото на заседанието ще има питане от общински съветник относно броя на издадените  административни актове от кмета на общината  за периода 10.11.2015 до 09.09.2016 г  и колко броя договори и техните изменения и допълнения е сключил кметът на общината за  периода 10.11.2015 до 09.09.2016 г.