OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Председателят на Общински съвет Ловеч Петър Цолов поздрави снощи гостуващите музиканти от Академия за музикално, театрално и изобразително изкуство (АМТИИ) – Пловдив, които изнесоха концерт-лектория.

Шестимата участници от катедра пиано и акордеон изпълниха творби на Й. С. Бах, Дебюси, Равел, П. Владигеров и други класици. Изявата на Албена Димова, Роксана Богданова, Людмил Петков, Велислава Карагенова, Катя Василева и Диди Божкова бе съпроводена с емоционално и образователно слово за ролята на пианото като „крал на музикалните инструменти“. Друг интересен момент беше демонстрация на техника на свирене на пиано на четири ръце, както и джазови импровизации, вдъхновени от видяното през деня в Ловеч.

Не вие сте наши гости, а ние, публиката, бяхме гости на вашето вдъхновяващо изкуство, каза в приветственото си слово председателят на ОбС Петър Цолов, след което поднесе кошница с пролетни цветя. Гостите подариха специализирана музикална литература, която да се ползва от Ловчанско читалище „Наука-1870“.