obs100613BПредседателят на общинския съвет Тихол Тихолов разпространи вчера обръщение до общинските съветници. В него той изброява 12 точки с формулирани конкретни проблеми в Ловеч, по които предлага да се вземат мерки. Те са автоспирките, настилките около дърветата на площада пред общината и по пешеходната зона, решетките за водостока и шахтите по улиците в града, изкърпването на улици и тротоари, запазване на зелената система в града, на парка „Стратеш”, в зоопарка, на алеята „Башбунар”, както и на пейки и съоръжения за игра, скулптурите, паметниците и паметните плочи, самораслите храсти и дървета в поречието на река Осъм.

„Наш дълг е да наблюдаваме отговорно състоянието и поддържането на обектите от градската среда, публична или частна общинска собственост, и да предлагаме мерки, набиране или заделяне на средства за опазването и възстановяването им, както и да изискваме надлежното отговорно отношение на общинската администрация към изграждането, опазването и поддържането на тези обекти” – посочва в обръщението си Тихолов. И допълва: „А така също заедно да подготвяме и вземаме аргументирани решения по проблемите на общността в града и в общината като цяло”.

Председателят на общинския съвет приветства и включването в тази инициатива на гражданите „разумно и спокойно, без политически пристрастия и поръчки”.