obs2804161Председателят на Общинския съвет Ловеч Петър Цолов свиква осемнадесетото заседание в понеделник,  12 септември, от 17,30 часа. Заседанието е на основание чл. 25, т. 1  от ЗМСМА.

Проекто-дневният ред включва една точка, а темата изисква тя да бъде обсъдена преди началото на учебната година. Става дума за мотивирано искане на Стела Петкова, директор на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Александрово, община Ловеч, за допускане на изключения от минималния брой ученици в паралелки на училището. По точката ще докладва кметът Корнелия Маринова.

От материалите е видно, че в училището има три паралелки с недостиг на ученици. В 5 клас недостига от един ученик, в 7 клас – един ученик и в 8 клас  – четири ученици. Училището ще участва в дофинансирането със собствени средства, реализирани от стопанисването и управлението на публична общинска собственост – приход от наем земи.

Проблемът ще бъде разглеждан предварително от две постоянни комисии – по образование и култура с председател Иво Райнов, и от комисията по бюджет, финанси и европроекти с председател Виктор Стойчев. Техните заседания са на 10. 09.2016 г., събота, която е работен ден, от 17,30 часа в заседателната зала на Общинския съвет.