dazd2611161Офелия Кънева, председател на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД),  провежда поредица срещи в Ловеч, като се участва в разговори както с органите по закрила на детето, така и със самите деца.

Това стана ясно днес от изказване на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова, която каза:

„Благодаря на г-жа Кънева, че откликна на една покана на Община Ловеч да бъде част от една важна националната среща на ученическите съвети и парламенти в Ловеч. Децата имат интересни теми и е добре именно председателят ДАЗД да даде старт на инициативата за лидерски умения и компетентности. Така се съчетава  тясно професионалната работа с институциите със срещи със самите децата.  А децата – това е най-чувствителната за всички ни тема и надявам се да чуем от първо лице, което трябва да правим по добре.“

Първата среща  на Офелия Кънева бе в Областната администрация и бе открита от Димитър Кавалски, заместник-областен управител.  Присъстваха  представители на местната власт, на Регионалните управления по образование, Регионалните дирекции „Социално подпомагане“, Регионалните здравни инспекции, Областните дирекции на МВР, неправителствени и бизнес организации с участие в социалната сфера, доставчици на социални услуги за деца, както и организации, развиващи форми на детско участие и детско самоуправление от областите Ловеч,  Велико Търново и Плевен.

dazd2611162„Една от тайните на успеха, в които аз вярвам, е добрият синхрон и качествена комуникация между хората, които виждат децата всеки ден“, каза в самото начало  председателят на държавната агенция Офелия Кънева. И допълни: „Единият приоритет за нас е разгръщане на политиката на агенцията към всички деца. Вторият е с свързан с привличане на професионалистите в нашата работа, защото те са леко изключени от нашата сфера“.

При среща с журналисти Офелия Кънева получи сигнал за разпространение на наркотици в района на ловешка гимназия и обеща в рамките на 24 часа той да бъде проверен. Утре Офелия Кънева ще вземе участие в Националната среща на ученическите съвети и парламенти в Ловеч (25 -27 ноември).

1 коментар

Comments are closed.