lipa1006141Павлин Иванов

За пореден ден, предприемчиви граждани режат безразборно липите в града. Лично аз, подавам втори сигнал до СКОРС, а в понеделник, на редовния си брифинг, се надявам кмета Казанджиев да оповести конкретни резултати от дейността на звеното.

Всяка година по това време, предприемчива част от населението, включително и малки предприемчиви дечица, опостушават града. След тях, доста често е пълен погром – счупени клони, листа.

На въпроса ми кой им е разрешил да се качват по дърветата и режат клони, вероятно президента на фирмата, ми обясни, че са платили 44 лева и Калев от Общината (бел.р. – Калев работи в СКОРС и вероятно няма идея за това) им е разрешил, като сигурно в петък щял да бъде готов документа.

И за да ме успокоят, предприемачите ми казаха: „Бате, ние няма пред вас бе! Отиваме надолу.“ И верно отидоха на съседното кръстовище, за което подадох й сигнал до СКОРС.

Интересно е, че групата граждани, която вчера опостуши кръстовището на ул. “Дунав” и “Ангел Кънчев” беше над 20 човека, с каруци (за които е забранено движението в града, освен ако нямат пропуск – бел.р.), коне и се беше разположила без притеснение върху частен имот, на сянка, за да свърши добре работата си.

Очаквам резултатите!

17 коментара

  1. Да секат клони в града вместо да крадат??? Че това не е ли КРАЖБА на Общинска собственост?? Мисля достатъчно Кмет Минчо изряза липите по Булеварда, че да продължи беззаконната сеч от мургави граждани от крайните квартали на града! Полиция и СКОРС да се стегнат през тези две седмици, през които ще цъфтят липите, за да не се стига до оскатяване на дърветата в и без това осакатения ни град!

  2. На редовните избиратели на баат Минчо и компания това им е разрешено.

  3. Къде е СКОРС? Май само за събиране на такси от паркинг ги бива! Къде е полицията да ги санкционира за нерегламентирано движение на каруци! Лично аз днес подадох сигнал за чупещи липите роми до студиото на Ст. Бунарлиева. Докога Общината и Полицията ще се правят, че не виждат какво става в града??

    1. По-добре не означава добре. Затова става дума. По същата логика по-добре общината да изсече дърветата, за да не секат клони.

    2. А най-добре ще е , ако на мястото на двама началници в СКОРС назначат четирима патрулни.

    1. Ти защо така явно си се заял със СКОРС бе г-н Пишман журналист? То пък с кого ли не си…къде ти е журналистическата етика, или си мислиш, че със злоба и наглост ще прогресираш??? Стига гледа в хорското канче г-н Виден общественик, дай резултати от твоя принос за този град.

    2. До Анонимен:
      Добре е, че има такива като него, които да обръщат внимание на всяка нередност – така наречените “корективи”.
      Какво означава “хорско канче” – та това е градът на всеки от нас и институциите, на които плащаме от собствения си джоб. Това не са хранилки, както им се иска на работещите в тях, или поне не би трябвало да бъдат.
      За разлика от повечето граждани, които се оплакват предимно на маса, на този сайт този журналист изразява ясно позиция без да прикрива името си. Ако всеки беше така, щеше наистина да има ред и всеки щеше да гласува информирано, а не “по инстинкт” или още по-лошо – “по навик”.

    3. Не отричам, че трябва да има “корективи”, но съгласете се, че изливаната злоба не винаги е по направление. Като буден гражданин бихте ли се поинтересували колко човека работят във вечно оплюваната бюджетна дейност СКОРС, по колко дежурни са в смяна /дали е във физическите им възможности да огреят навсякъде/ и не на последно място какво е трудовото възнаграждение на тези хора, които постоянно ругаете и спрягате за главни виновници за неразбориите в нашия град. Служителите на Полицията също могат да бъдат полезни в доста направления. Защо нищо не се споменава за това. Нима СКОРС са единственото звено в града, което да откликва на всеки подаден сигнал за нередност???????

    4. Незабавно кмета се закрие пенсионерски клуб СКОРС!!!

  4. !!!

  5. !!!

  6. Всеки ден в следобедните часове каруци,мъже,жени и деца се свиват на сянка под дърветата от “Пени”до “Лукойл” и си берат клоните липи!На детската площадка на “Колелото” акцията им не секва,всяка вечер са на дърветата!

Comments are closed.