andreas1003141Павлин Иванов

По предложение на Минчо Стойков Казанджиев – кмет на община Ловеч и общинските съветници – Валентина Янкова, Венцислав Хаджиев, Георги Терзийски, Ирина Митева и Радослав Хитов се предлага на Общински съвет да вземе решение за  удостояването на Андреас Баузевайн, Главен кмет на столица на провинция Ерфурт, Германия с почетното звание „Почетен гражданин на Ловеч”.

Предлагам на вашето внимание пълният текст на мотивите на всноителите:

      „  В традиционно добрите партньорски връзки между гр. Ерфурт и гр. Ловеч, г-н Андреас Баузевайн дава своя съществен личен принос за тяхното обогатяване, разширяване и затвърждаване. Той не е само добър управленец. Изключителна е дарителската дейност на г-н Баузевайн. Дейност, която е насочена към различни институции и социални слоеве, към проблемите на социално слабите, болните и страдащите. При всяко посещение на делегация от гр. Ерфурт са правени дарения – от ученически пособия до специализирани автомобили.

       За своя личен принос за развитието на сътрудничеството и партньорството между гр. Ерфурт и гр. Ловеч г-н Андреас Баузевайн е удостоен с почетното звание „Заслужил гражданин на Ловеч” с Решение № 283/29.04.2009 г. на Общински съвет – Ловеч.

       Със съдействието на г-н Баузевайн са изградени ползотворни взаимоотношения между институциите в побратимите градове. Утвърждават се отношения на доверие и партньорство между Служба „Пожарна безопасност, спасяване и защита на населението при бедствия” гр. Ерфурт – Германия и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – гр. Ловеч.

       Дарителството не е професия или занаят, който се учи. Дарителството е призвание. То е светоусещане, особено разбиране за същността на човешкия живот. Дарителството е висш израз на съпричастност и грижа за човека. С годините г-н Баузевайн е доказал своята всеотдайност към нашия град и в негово лице имаме един истински приятел, на когото може винаги да разчитаме за подкрепа и съдействие.

Всичко това дава основание да направя предложение за удостояване на г-н Андреас Баузевайн с почетното звание „Почетен гражданин на Ловеч”.»

3 коментара

  1. засрами се бе дебелак

    1. You talking to me?

  2. “НАРЕДБА ЗА СИМВОЛИТЕ, ПОЧЕТНИТЕ ЗНАЦИ, ОТЛИЧИЯТА И ПОЧЕТНИТЕ ЗВАНИЯ НА ОБЩИНА ЛОВЕЧ

    Чл. 50. Предложение до Общинския съвет за удостояване със званията “почетен” и “заслужил” може да правят:
    1. Председателят на Общински съвет – Ловеч;
    2. Кметът на Община Ловеч;
    3. Постоянните комисии към Общинския съвет, групите на общинските съветници или общински съветник по реда на Глава VIII от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет -Ловеч;
    4. Инициативни комитети на граждани, подкрепени от подписа на минимум 500 жители на град Ловеч за званието “почетен” и на 300 за званието “заслужил”.

    Чл. 53. Предложението по чл. 50 се придружава от подробни мотиви, кратка биографична справка и свидетелство за съдимост. Може да се прилагат: копия от дипломи, свидетелства, други награди.”

    Тази вече се проведе публично обсъждане на предложения до Общински съвет – Ловеч, за удостояване на г-н Андреас Баузевайн – главен кмет на гр. Ерфурт, Германия, с почетното звание „Почетен гражданин на Ловеч” и за удостояване на г-н Тобиас Бауер и г-н Фреди Уулс с почетното звание “Заслужил гражданин на Ловеч”.

    На мой въпрос към зам.кмет П.Петков дали горните предложения са придружени от свидетелство за съдимост съгласно изискването чл.50 от общинската наредба зам.кмета отговори, че са решили да не прилагат , което на практика се явява нарушение на Наредбата.

    Меко казано е безобразие е да се прави съвсем съзнателно предложение за решение на общински съвет с което предложение да се нарушава наредба приета от същия този общински съвет.

Comments are closed.