litexdeca2312135PFC Litex

Футболният Дядо Коледа Симеон Славчев: Не спирайте да вярвате!

Традиционната  коледна фотосесия  на Литекс  премина изцяло в шеги и позитивни емоции. В ролята на Дядо Коледа влезе  полузащитникът – голмайстор Симеон Славчев, който така се вживя в новото си амплоа, че никое от малките деца на колегите му не се усъмни в неговата  истинност. Предизвиканата еуфория и оживление  привлече вниманието и на доста други хлапета, които също не пропуснаха възможността да се щракнат пред обектива на клубния фотограф Цецо Петров . Атрактивният халф  се беше екипирал с подходящ костюм и професионално и със страст изпълни мисията си, независимо постоянните атаки на неговите приятели да го разконцентрират и разсмиват .

 

litexdeca23121334Както е известно, сред приятелите си Славчев е наричан Сид заради своя забавен и веселяшки характер, подобно на анимационния герой от филма Ледена епоха. Това определено му помогна да омае бързо децата и в продължение на 2 часа той отдели време на всички, а накрая  ги зарадва с подаръци и лакомства. Шоколад за добро и примерно поведение напоследък получи  и  Момчил Цветанов, който съотборниците му за майтап напъхаха в чувала на добрия старец. Първи допир с магията на Коледа усети и Малена, новородената дъщеричка на нападателя Миро Манолов. Останалите играчи на Литекс  също се бяха дегизирали и помагаха с каквото могат за празничната атмосфера. Най-деен беше стражът Евгени Александров, който се преобрази с рогата на елена Рудолф, а цялата обстановка и интериор наистина напомниха коледна приказка в  работилницата на Дядо Коледа в Лапландия.

 

litexdeca23121329Най-прогресиращият млад играч  у нас за 2013г Славчев не крие, че Коледа е много специален празник за него. Символиката е твърде интересна – навръх Рождество Христово, когато е на годинка и няколко месеца, родителите  му подаряват надуваема топка.В желанието си да я догони, той прави първите си стъпки и прохожда. Това като че ли предопределя и неговия житейски път- да стане футболист.

 

Приповдигнато настроение, усмихнати хора, семеен уют…. Обичам си Коледата! Всичко грее в светлини, хората, макар и за кратко, сякаш стават по-добри и забравят за трудностите. За мен е голямо признание и удоволствие да се превъплатя като добрия Дядо Коледа и да радвам моите малки приятели. Забавлявахме се всички и май се видя, че с момчетата от отбора все още сме си едни големи, непораснали деца,  разказва разпалено Мони.

litexdeca23121315Коледа е празник, свързан с вярата и мечтите. Някой умен човек бе казал, че няма несбъднати мечти, а само изоставени желания. Малък съм на години, но мисля,че от личен опит мога да споделя тази мисъл. Изминаващата 2013-та година е нагледен пример за мен. Именно надеждата и силната вяра ме върнаха след тежката контузия и операция. Като юноша също съм имал трудни мигове, но никога не се отчаях толкова, че да спра да се боря. Затова , приятели- не спирайте никога да вярвате, не спирайте никога да мечтаете! Бъдете добри хора и рано или късно вашият труд ще бъде възнаграден, призова националът, който направи истински фурор с изявите си през есенния полусезон.

Искам да пожелая на всички наши фенове, да продължават да обичат истински и всеотдайно клуба. Да ни подкрепят и заедно да  върнем Литекс на полагащото му се  място. Пътят към голямата цел и върха няма да е лек. Ще е трудно, вероятно ще има много добри и нетолкова добри моменти и емоции. Всички обаче трябва  да сме заедно и да си помагаме. Нашият клуб е еталон, от който другите трябва да се учат. Вижте колко млади момчета от школата са част от тима. Нека ги окуражаваме, защото аз и те играем най-вдъхновено, когато усещаме пълните трибуни и публиката зад гърба си . Тогава се чувстваме като в приказка. А нашата, оранжевата, е все още неразказана и недовършена. Веселa и вълнуваща   Коледа на всички! Посрещнете с оптимизъм и надежда новата 2014-та година! И само Литекс!, бе искреното пожелание на  Славчев.