zetiove2401163За първи път в село Горно Павликене, община Ловеч, тържествено бе отбелязан празника на всички приведени зетьове. Събитието се състоя на 23.01.2016 г., събота, клуба на кметството. Идеята е с веселие и хумор да се помогне и облекчи положението на „завряните“ зетьове, които в селото наброяват 42-ма. От тях на първата сбирка присъстваха 28, останалите имаха сериозни ангажименти и отсъстваха.

Всички присъстващи зетьове бяха почетени и отличени. Големите награди отидоха при най-възрастния от тях – Васил, както и при най-младия зет – Пламен. Останали зетьове получиха по-скромни изненади.

Организатори на тържеството бяха кметът на селото Тинка Пушкова и Георги Василев – зет в селото. С това тържество се надяваме да сложим началото на една нова традиция, която да завещаем на следващите поколения, заяви Тинка Пушкова.

3 коментара

  1. Бившия кмет тихомълком е променил акта за собственост на Покрития мост, от държавна собственост управляван от Мин. на културата, на Акт № 53161/16.02.2011г., с който моста е признат за ЧАСТНА ОБЩИНСКА собственост, с които грубо са нарушени публични обществени интереси на Ловчалии и държавата. Ще изискаме отмяна на Акта…Фрапиращо в документите, че в нова скица на кадастъра в Ловеч №15-365430-10.10.2014г. НЕ съществува Покрит мост, а моста е вписан като ,,СГРАДА ЗА ТЪРГОВИЯ”. Явно Общината и кмета след санирането и ремонта, смятат да разпродават Покритият мост и Младежкия дом, видимо от техни документи.
    Въпреки, че евро проекта за Покрития мост е в нарушение на българското законодателство/ЗКН/ и множеството жалби, новия проект е одобрен и съгласуван с НИНКН и МК с № 33-893/14.08.2015г., още преди провеждането на обществения форум на 25.815г. Издадено е Разрешение за СТРОЕЖ № 139/ 09.11.2015г. на Общината, влязло в сила след 7 дневен срок. След това новия кмет го пробутва, като ,,представяне” на проекта на 19.11.2015г., което не е обществено обсъждане! Този нов ЧЕТВЪРТИ проект не е предоставен на ловчалии за разглеждане и не е обществено обсъждан!, за него научихме от статия в интернет, което ще трябва да обжалваме пред съдебните власти. Новия кмет ще санира моста с минерална вата и гипсокартон от вътре и отвън, ще се премахва външната дървена обшивка и заменя с нова, ще се демонтира мраморната подовата настилка и ще се полага вата и плочки в два цвята/гранитогрес/, ще слагат нови модерни витрини, врати и щори, ще се слагат ел. климатици за отопление, окачен таван, мръсен канал с помпа над вратите на моста. При саниране-запечатване на моста, се получава кондензация, влагата се поема от желязобетона и се получава корозия на металните части, също загниване на дървената част, също гъбични образувания и плесени предизвикващи дихателни проблеми. В техническа експертиза на проф. Панайотов от 2.10.2015г., която общината е поръчала, е предписано,,Не е необходимо обшивката да се демонтира”, …но въпреки това Общината ще я премахва и ще санира моста. Инициативния комитет е получил 5 становища от архитекти, в който е установен статута на моста, като културна ценност- ГНКЦ и с предписание да не се санира моста. Прилагаме документите: нов Акт за собственост, Скица на кадастъра, Разрешение за строеж. https://www.dropbox.com/s/q36ojvuxl3zzw6b/Akt%20sobstvenost-kadastar-stroej.pdf?oref=e

Comments are closed.