drenov2609161Празникът на Дренов, община Ловеч, събра в събота много хора на селския площад, където бяха поздравени от своя кмет Йордан Любенов. Кметът  Корнелия Маринова връчи поздравителен адрес и знамето на Общината.

Виждам много повече хора от миналата година, което означава, че сте добре и с настроение за празник, отбеляза Корнелия Маринова и допълни, че винаги могат да разчитат на общината. Нека това знаме да ни обединява и води напред, допълни тя.

А в поздравителния адрес се казва: „Вашето селище е известно още от 18 век. То е населявано е от трудолюбиви  хора, обичащи своя род и родина, отличаващи се с толерантност и твърдост. А корените на този характер ни отвежда дълбоко в миналото, за което говорят намерените по тези земи много старинни монети от тракийско и римско време“.

За тържеството пристигнаха и общинските съветници Минчо Казанджиев, Валя Янкова и Венцислав Петрушев, както и кметовете на Дойренци, Владиня, Тепава, Пресяка и Вълчи трън. Трапезата благослови отец Кънчо Кабадийски.