obs110613AОбластното и общинското ръководство на ПП ГЕРБ – Ловеч и група общински съветници на ГЕРБ оттеглиха политическото си доверието от съветника Тихол Тихолов, който на 10 юни бе избран за председател на общинския съвет.

В декларация, прочетена и в поредното заседание на общинския съвет, се казва:

Категорично заявяваме, че г-н Тихолов не бе номиниран от групата съветници на  ПП ГЕРБ и съветниците не гласуваха неговата кандидатура, именно защото с поведението си в комисии, в заседания, при гласуване на важни решения и не на последно място с поведението си в публичното пространство новоизбраният председател целенасочено работеше против жителите на общината и против принципите и политиките на ПП ГЕРБ. Като демократична партия областното и общинско ръководство даде няколко пъти шанс на лицето Тихолов да стане неразделна част от групата на общинските съветници на ГЕРБ и да докаже, че клетвата положена на 4 ноември 2011 г. не е протоколен акт, а акт на отговорност и дълг.

obs100613BНие се разграничаваме от председател, който, криейки се зад лицето на ГЕРБ, ще изпълнява политика на БСП. Не можем да позволим хората да бъдат заблуждавани повече, че това, което се случва и ще се случва в общинския съвет е политика, воля и дело на ПП ГЕРБ.

При оформящото се мнозинство в общински съвет Ловеч групата общински съветници на ГЕРБ ще бъде безкомпромисна и принципна опозиция, която ще отстоява обществения интерес и няма да допусне с нейни гласове да се вземат тяснопартийни, корпоративно зависими и незаконосъобразни решения.

 

Документът бе огласен в местния парламент от общинския съветник Ценка Петрова.

В заключение в декларацията се казва, че „в бъдеще ГЕРБ – Ловеч ще бъде безкомпромисна по отношение на свои членове или съветници, издигнати от листата на партията, за които интересът на гражданите има само пожелателен характер и които с поведението си работят против политиката на партията, гласувала им доверие”.

19 коментара

  1. След помалко от месец ще имаме решение на съд по делото за ТБО.

    И както каза г-н Тихолов, остава да се надяваме този път да попаднем на независим съд !

  2. П Р О Т О К О Л
    София, 04.06.2013 година

    Върховният административен съд на Република България – Седмо отделение, в съдебно заседание на четвърти юни две хиляди и тринадесета година в състав:

    ПРЕДСЕДАТЕЛ:
    ВАНЯ АНЧЕВА
    ЧЛЕНОВЕ:
    ПАВЛИНА НАЙДЕНОВА
    ДАНИЕЛА МАВРОДИЕВА
    при участието на секретаря Анелия Станкова
    и с участието на прокурора Тодор Мерджанов
    сложи на разглеждане дело № 5791 по описа за 2013 година Document Link Icon,
    докладвано от съдията ДАНИЕЛА МАВРОДИЕВА

    На поименното повикване на страните и след спазване разпоредбата на чл. 142 от ГПК на второ четене:

    КАСАЦИОННИЯТ ЖАЛБОПОДАТЕЛ: Общински съвет Ловеч, редовно призован, се представлява от адв. ДАВИДОВА и адв. ПЕЙЧЕВСКИ.
    ОТВЕТНИКЪТ: Областен управител на Област Ловеч, редовно призован, се представлява от юрк. НИКОЛОВА.

    юрк. НИКОЛОВА: Общински съвет не е надлежно упълномощен, тъй като пълономощните са издадени от председателя на Общински съвет Ловеч, който вече не работи на тази длъжност.
    адв. ДАВИДОВА: Към момента на оформяне на пълномощното по делото, същото е подписано от председателя на Общинския съвет за всички инстанции.
    адв. ПЕЙЧЕВСКИ: Поддържам казаното от колежката Давидова.
    ПРОКУРОРЪТ: Възражението е неоснователно.

    ВЪРХОВНИЯТ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД, седмо отделение намира, че направеното възражение е неоснователно.
    Видно от данните по делото към датата на учредяване на представителния мандат на адв. Давидова и адв. Пейчевски, Корнелия Маринова е заемала длъжността председател на Общински съвет Ловеч, а пълномощните важат пред всички инстанции. Последващото й освобождаване от тази длъжност е ирелевантно за валидно извършеното упълномощаване.
    Водим от горното съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, с оглед на което

    О П Р Е Д Е Л И:

    ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО и докладва касационната жалба на Общински съвет Ловеч срещу решение № 38/13 г. по адм.д. № 4/13 г. на АС-Ловеч с представени писмени доказателства, отразени в същата.
    ДОКЛАДВА отговор на ответника.

    адв. ДАВИДОВА: Поддържам касационната жалба. Няма да представям други доказателства.
    адв. ПЕЙЧЕВСКИ: Поддържам касационната жалба. Няма да представям други доказателства.
    юрк. НИКОЛОВА: Оспорвам касационната жалба. Няма да представям други доказателства.

    На основание чл. 219, ал. 1 АПК, СЪДЪТ

    О П Р Е Д Е Л И:

    ПРИЕМА И ПРИЛАГА по делото представените с касационната жалба писмени доказателства, отразени в доказателствената й част в 3 пункта.

    ВЪРХОВНИЯТ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД, седмо отделение счете делото за изяснено от фактическа страна, поради което

    О П Р Е Д Е Л И:

    ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО:

    адв. ДАВИДОВА: Моля да уважите касационната жалба по съображенията, изложени в нея. При издаване на решението са спазени както процесуалните правила, така и определените такива в материалния закон.
    адв. ПЕЙЧЕВСКИ: Моля да уважите касационната жалба по съображенията, изложени в нея. Поддържам казаното от колежката Давидова.
    юрк. НИКОЛОВА: Моля да оставите касационната жалба без уважение. Съдебният акт е валиден и правилен. Моля за разноски.
    ПРОКУРОРЪТ: Касационната жалба е допустима, подадена в срок, но по същество е неоснователна.
    Съдебният акт, с който е отменено Решение № 265/21.12.2012 г. на Общински съвет Ловеч е обоснован, правилен и законосъобразен. Същият е постановен въз основа на доказателствата по делото и при правилно приложен материален закон.
    Правилно съдът е приел, че оспореното решение на Общинския съвет има характер на общ административен акт по смисъла на чл. 65 АПК. Този факт не се оспорва и от касатора.
    Според Общински съвет Ловеч неправилно съдът е приел, че липсва оповестяване. Според тях е налице оповестяване, което е извършено чрез Интернет страницата на Община Ловеч. Този довод е неоснователен. Действително по делото е приложена разпечатка от интернет страницата на Община Ловеч. В разпечатката е налице уведомяване за свикване на заседание на Общински съвет Ловеч на 27.11.2012 г. В т. З на проекто-дневния ред изрично е посочено „определяне размера на такса битови отпадъци”.
    Оспореното решение обаче е под № 265 и е от дата 21.12.2012 г. За него липсват каквито и да се данни за оповестяване. При това положение обосновано и законосъобразно съдът е приел, че не са ангажирани доказателства за спазване на разпоредбите на раздел ІІ на глава V от АПК, относно уведомяване и даване на възможност за участие на заинтересованите лица при обсъждане на проекта. Изводите на административния съд са в съответствие с установените факти и доказателства. С оглед доказателствената тежест на доказването ОбС –Ловеч не е депозирал пред съда доказателства за уведомяване по реда на чл. 66, ал. 1 и 2 от АПК, както и форми за участие на заинтересованите лица и разумен срок за това участие, съгласно чл. 69, ал. 1 и 2 АПК. Няма данни за обсъждане на предложение и възражение на заинтересованите лица, съгласно чл. 71 АПК.
    Твърдението на касатора, че населението е узнало за съдържанието на акта също е неоснователно. Според Решение № 4476 от 30.03.2011 г. на ВАС по адм. д. № 303/2011 г. „За установяване на обстоятелството, че налице уведомяване за предстоящо издаване на общ административен акт не се поставя законовото изискване да се докаже фактът на узнаване на съдържанието му. Нормата презюмира узнаването като резултат от правилното изпълнение на процедурата по чл. 66, ал. 1 от АПК”.
    С оглед на изложените факти следва да се приеме, че оспореното съдебно решение не страда от пороците, наведени от касатора за отмяна и следва да остане в сила.

    ВЪРХОВНИЯТ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД счете делото за изяснено и обяви, че ще се произнесе с решение след съвещание в законния срок.

    ПРЕДСЕДАТЕЛ:

    СЕКРЕТАР:

  3. “Какво ли дадоха БСП на Тихол Тихолов и другите предатели?” – ГРЕШЕН ВЪПРОС . “Какво дадоха Тихол Тихолов и другите на БСП?” – ПРАВИЛЕН ВЪПРОС!

  4. Какво ли дадоха БСП на Тихол Тихолов и другите предатели?

  5. Ехааа! Титаничен отговор! Чак преждата ми се разклати из основи!
    Сега сериозно.
    Много сте кухи това герберите 🙂 Това ви е модела – човек ви подхърля нещо за да ви подбръкне в егото и почвате сами да си вадите кирливите ризи 🙂 Два поста и в казана 🙂
    Ниска топка сте, мила, затова се и разпадате. Интересчии сте.
    Жива и здрава и все така да работиш. Такива хора като теб като имаме, друго ни не трябва.
    Та те така 🙂

  6. Тих труд казва:
    11.06.2013 в 23:39

    Павлинке, мила, голяма ирония ще да е било 🙂 Не ви ли обясниха на теб и на Стоянка като ходихте в София, че членовете трябва и да работят, а не само да висят като членове по форумите и да се фъцкат по кафета.
    Сигурно са забравили, като са видели какви титани на мисълта им идват на крака.
    А ГЕРБ има бъдеще точно защото си взима поуки от историята и отстранява една по една грешките, допуснати в миналото.
    Та те така
    =============================================================
    Въпреки умората след днешния напрегнат ден, ще отделя 2 минути за отговор. Все пак и доброто възпитание го изисква.
    В София слава Богу нямахме нужда от обясненията, които на тебе наскоро може би са ти дали. Очевидно е обаче, че си ги разтълкувала превратно под напора на неудържимата си титанична мисъл.
    На тебе за твоя „тих труд“ зад кулисите и по форумите може и да ти плащат, но аз си изкарвам почтено прехраната. В сайта или в кафенето се отбивам само за разтуха.
    Много зловещо звучат заканите ти за „рязане до живо и отстраняване на грешките от миналото“ (?!) А кой ще гарантира тяхното безгрешно изпълнение?
    Всъщност ти самата освободила ли си се от грешките на своето минало, защото кукувичата прежда вече оплита и мозъка ти?!
    Та те така…и онака… 😉

  7. Че защо да те светкам – нали следващата сряда щели сте да ми се смеете дружно>? ХАХАХАХ – Истината е една – докато се мислите че всичко знаете, БСП и ГЕРБ се “споразумяват” както в централната така и в местната власт и ни го вкарват на всички ни .
    “решенията на ОбС безпристрастно ли ще се разглеждат за законосъобразност?” – ……. вие ненормални ли сте или бавно развиващи се >>> ЗА КАКВИ 5лв ГОВОРИТЕ – В МОМЕНТА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВНА МАШИНА РЕАБИЛИТИРА ГЕРБ ВМЕСТО ДА ГИ РЕВАНШИРА ,вие ми търсите някаква безпристрастност и законосъобразност.. Хахаха!

    Прочетете малко afera.bg и се събудете от делириума в който сте изпаднали!!!!!!!!

  8. Kesten, в следващата сряда дружно ще ти се смеем ние.
    Искам да ме светнеш по следния въпрос: Ако новият ОУ е приятел на новия Председател на ОбС, а новият зам. ОУ в нетрезво състояние е предложил новия Председател на ОбС, то решенията на ОбС безпристрастно ли ще се разглеждат за законосъобразност?

  9. „в бъдеще ГЕРБ – Ловеч ще бъде безкомпромисна по отношение на свои членове или съветници, издигнати от листата на партията, за които интересът на гражданите има само пожелателен характер и които с поведението си работят против политиката на партията, гласувала им доверие”. – ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ

    ХАХАХАХАХХАХАХ!!!!!!!!!!!!

  10. Обикновено лицето Тихол Стефанов Тихолов (много добре ми звучи :)) изригваше тук от профила на съпругата си. Омертата, която спазват вече всички членове и симпатизанти на БСП – “никакви коментари при оня гад Павлин”, вече важи и за него.
    Поздравявам ръководството и съветниците на ГЕРБ. Крайно време беше! Режете до здраво и не само в ОбС!

  11. “Зло е, когато съседното племе ни нападне, убие воините и отвлече жените; добро е, когато ние нападнем съседното племе, убием му воините и отвлечем жените.”

  12. Не е необходимо да давам повече примери с решения на общински съвети от страната одобрили технически задания за изработване на общ устройствен план на общината, тъй като мога да посоча поне още двадесет общини, мисля че е достатъчно да прочетете каква са я свършили общинските съветници в Троян на 20.03.2013 г. :

    „Препис – извлечение от ПРОТОКОЛ № 20 / 28 март 2013 г.

    4. Техническо задание за изработване на общ устройствен план на Община Троян, заедно с аналитична част и опорен план в М 1 : 25 000 към него. /Вх.№ ОбС-532/18.03.2013 г./
    След като обсъди предложение с /Вх.№ ОбС-532/18.03.2013 г./ от кмета на общината, взе предвид Решение № 1 на постоянната комисия по „ТСУ и инвестиционна политика”, след проведено поименно гласуване, съгласно чл.27, ал.5 от Закона за местното самоуправление и местната администрация с резултат от гласуването:

    общ брой на общинските съветници 29 гласували общински съветници „За” 27 „Против” — „Въздържали се” —

    ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ТРОЯН ВЗЕ СЛЕДНОТО:

    Р Е Ш Е Н И Е № 307
    І. На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 и ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, във връзка с чл. 124а, ал. 1 от Закона за устройство на територията, и решение № 1 от протокол № 4 от 06.03.2013 год. Общинският експертен съвет по устройство на територията при Община Троян, Общински съвет – Троян, РЕШИ:
    1. Одобрява Техническо задание за изработване на общ устройствен план на Община Троян, заедно с аналитична част и опорен план в М 1 : 25 000 към него.

    2. Възлага на кмета на Община Троян да извърши последващи действия по изпълнението на настоящето решение.
    ІІ. На основание чл.40 от Правилника за организацията и дейността на ОбС-Троян, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация, Общинският съвет Троян избира седем членна Временна комисия в състав:

    1.инж.Дилян Енкин
    2.Йордан Данков
    3.д-р Цветомила Дудевскка
    4.Даниел Сираков
    5.инж. Илиян Пеевски
    6.Николай Тодоров
    7.Розалина Русенова,
    със задача да редактира и отрази направените предложения за промени в заданието на ОУПОТ и обсъжда всички възникнали въпроси в процеса на разработване на предварителния и окончателния проект с администрацията и проектантския колектив. Да подготвя проект на решенията, които трябва Общинския съвет да взема в процедурите по одобряване на плана.
    Препис от решението да се изпрати на кмета на Община Троян за сведение и изпълнение и на Областен управител на Област Ловеч за сведение!”

    Къде сме ние, къде е Троян?

    За кмета на Троян /а и за по-голямата част от общините в България/ има нормативна база за изготвяне на техническо задание за изработване на ОУП на общината, а за кмета на община Ловеч / според неговите думи/ към днешна дата нямало достатъчно такава.

    Какъв точно ОУП ще се изработва в община Ловеч след приетото вчера решение от ОбС за изработване на общ устройствен план за територията на Община Ловеч, след като общинските съветници не са одобрили техническо задание за изработване на общ устройствен план…
    ами точно никакъв план, тъй като няма задание по което да се изработи плана.

    Това е поредното решение на този състав на ОбС, което много скоро ще наложи да бъде изменено или допълнено или отменено, а една справка на приетите до сега малко повече от 390 решения на ОбС за този мандат ще покаже, че един не малък брой решения са изменяни или допълвани по няколко пъти , а за такава работа може да се каже, че е работа „от пусто в празно”.

    Добро утро оператори на пултовете за гласуване на решенията на ОбС, събудете се и започнете да работите …

    Приятен и успешен ден!

  13. Смахнати сме всички, а другите ги няма,
    останали са малко и копаят пак.
    Искат да прокарат мост над нищетата,
    но трудно ще прескочат този мръсен ад
    https://www.youtube.com/watch?v=-eYmRjE2JoY

  14. Днес одобриха изработване на проект за Общ устройствен план на Община Две могили
    31 Май 2013
    В изпълнение на чл.124, ал.1 /в сила от 26.11.2012 год./ от Закона за устройство на територията и на основание §123 от Закона за изменение и допълнение на закона за устройство на територията /ЗИДЗУТ/, Общинският съвет трябва да приеме решение за изработване на проект за Общ устройствен план на община Две могили, заедно с Техническо задание. Тази сутрин общинските съветници в Две могили дадоха своето съгласие за изработване на Общ устройствен план на община Две могили.
    Прието е техническо задание за изработване на Общ устройствен план на община Две могили. В изпълнение на чл.125, ал.6 и ал.7 от Закона за устройство на територията кмета на общината ще трябва да внесе за съгласуване техническото задание в Министерството на културата и в РИОСВ за определяне на приложимите процедури по реда на глава шеста от Закона за опазване на околната среда и чл.31 от Закона за биологичното развитие.

    http://www.ruseinfo.net/news_114092.html

    ПЛАНОВО ЗАДАНИЕ ЗА ИЗРАБОТВАНЕ НА ОБЩ УСТРОЙСТВЕН ПЛАН НА ОБЩИНА ШУМЕН – 109 страници

    http://www.shumen.bg/council/130530901.pdf

    ЗАДАНИЕ ЗА ПРОЕКТИРАНЕ НА ОБЩ УСТРОЙСТВЕН ПЛАН НА ОБЩИНА ВРАЦА 26.03.2013

    http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CCwQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.vratza.bg%2Fuserfiles%2Ffile%2FObshtinskiSavet2011-2015%2FSesiiOSV%2FSesiya26032013%2F23_OUP_Vratsa_Zadanie_za_proektirane.doc&ei=5KG3UfrIKYvWsgaJyYHYBg&usg=AFQjCNFdjibdBx_v-5wzk57Cg9MZUrvZhg&bvm=bv.47810305,d.Yms

    ЗАДАНИЕ ЗА ИЗРАБОТВАНЕ НА ОБЩ УСТРОЙСТВЕН ПЛАН НА ОБЩИНА ЕЛИН ПЕЛИН, ОБЛАСТ СОФИЙСКА

    http://elinpelin.acstre.com/Files/Messages/zadanie_OU_P.pdf

    ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ИЗРАБОТВАНЕ НА ОБЩ УСТРОЙСТВЕН ПЛАН (ОУП) НА ОБЩИНА ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО

    http://new.toshevo.org/attachments/1532_%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B0%20%D0%9E%D0%A3%D0%9F.pdf

    ПЛАНОВО ЗАДАНИЕ ЗА РАЗРАБОТВАНЕ НА ОБЩ УСТРОЙСТВЕН ПЛАН НА ГРАД СЪЕДИНЕНИЕ

    http://www.saedinenie.org/doc/PlanovoZadanie_za_Razrabotvane_na_OUP_Saedinenie.pdf

    В цитираните по горе шест български общини, общинските съветници са одобрили Задание за изработване на Общ устройствен план, а в Ловеч НЕ одобриха задание …

    До кога нашите общинските съветници няма да спазват закона при приемане на решения си?

  15. Пешева, мила другарко,
    дано сега ти стане сладко, сладко!
    Ама вий от времето оно,
    май ще ручате сено 🙂

    хихи 🙂

  16. Тихо, Тихол, се явява,
    като лист от календара.
    Пада бързо нанадоле,
    като месец май Берое.

    Тихо, Тихол ще ми защитава,
    като лъв правата.
    Бързам аз поклон да сторя,
    и на комунист да се престоря.

    Викайте ура другари,
    като вас и той чергар е.
    Щом платната се обръщат,
    нагаждачи комунистите прегръщат.

    Ехххх, Тихоле манна небесна,
    твойта кариера стана отвесна 🙂

    Народно творчество 🙂

  17. Павлинке, мила, голяма ирония ще да е било 🙂 Не ви ли обясниха на теб и на Стоянка като ходихте в София, че членовете трябва и да работят, а не само да висят като членове по форумите и да се фъцкат по кафета.
    Сигурно са забравили, като са видели какви титани на мисълта им идват на крака.
    А ГЕРБ има бъдеще точно защото си взима поуки от историята и отстранява една по една грешките, допуснати в миналото.
    Та те така

  18. По ирония на съдбата, точно на днешната дата (11 юни) през 2007 година ( когато беше визитата на Б. Клинтън в София) петима ловчалии, сред които и г-жа Ст. Тихолова -съпругата на новоизбрания и низвергнат днес от „своите“ председател на ОбС, се срещнахме в централата на ГЕРБ с Изпълнителната комисия. На тази среща се уточниха детайлите по учредяването на партийната структура в Ловешка област.
    Сигурна съм, че нито сегашното натрапено ръководство, нито някой от общинските съветници знае това.
    Ще има ли бъдеще ГЕРБ в Ловеч , щом не се знае и не се зачита неговото минало, с грешките и достойнствата му?!
    Дали, уважаеми съпартийци, доминиращият в местната партийна структура сега принцип „Разделяй и владей!“ не е пагубен за нея?!
    Всъщност кого ли го е еня …

  19. Днес ОбС прие решение за откриване на процедура за изработване на общ устройствен план за територията на Община Ловеч.
    На въпрос на един от зам.председателите на ОбС, защо няма приложено задание към предложението за решение , кмета обясни, че видите ли държавата и министерствата все още не са разписали правила за въпросното задание и за това то не е приложено.
    И решението беше прието с гласовете на общинските съветници от ПП ”ГЕРБ”, които се кълнат, че работели за интереса на местната общност.

    Да ама Не!

    Една кратка справка на сайта на община Плевен показва, че такова решение е прието от ОбС Плевен още преди година и половина и то забележете със задание от цели 98 страници, а в Ловеч съветниците приемат решение със задание от НУЛА страници.

    Естествено е да се каже : нерде Плевен, нерде Ловеч, къде си тръгнал да сравняваш несравними общини.

    Добре де! Няма да сравнявам несравними общини, а ще дам пример с решение на ОбС Правец прието на 16 май 2013г. Като предварително уточнявам, че община Правец се намира в Република България все още и е по-малка от Ловешката и там важат същите закони както и в Ловеч.

    ОБЩИНСКИ СЪВЕТ НА ОБЩИНА ПРАВЕЦ, СОФИЙСКА ОБЛАСТ

    Р Е Ш Е Н И Е № 130
    от 16.05.2013 г.

    Относно: Приемане решение за изработване на проект за Общ устройствен план /ОУП/ на Община Правец, по реда на Закон за устройство на територлията /ЗУТ/

    Общинския съвет на Община Правец, на основание чл. 21, ал. 1, т. 11, във връзка с чл.21 ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА), чл.69(4) от Правилника организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с Общинската администрация и чл.124 ал.1 и чл.125 ал.ал. 1,6 и 7 от Закона за устройство на територията (ЗУТ)

    (Гласували-13; “За”-13, “Против”-0, “Въздържали се”-0)

    Р Е Ш И:

    1.Общински съвет на община Правец разрешава изработване на Общ устройствен план на Община Правец по ред и условия, нормативно регламентирани по законите в Република България /и в съответствие с приложеното задание на Възложителя Община Правец/.

    2.Одобрява Задание за изработване на Общ устройствен план (ОУП) на Община Правец.

    3.Възлага на Кмета на община Правец, в съответствие с действащите нормативни документи, да възложи изработването на Общ устройствен план за територията на община Правец в обхват територията на община Правец и фази – предварителен и окончателен проект.

    Обемът и съдържанието на ОУП на община Правец да се разработи за прогнозен период от 20 години

    Приложение към решението- Задание за изработване на Общ устройствен план (ОУП) на Община Правец.

    Уважаеми съветници от групата на ПП”ГЕРБ” в едно ‘село’ като Правец, общинските съветници работят за местната общност като разрешават изработването на ОУП на общината за прогнозен период от 20 години, а Вие приемате решение без никакво задание въпреки изискването на закона, както се казва на „юнашко доверие”.

    Да ама изчерпахте лимита на доверие с подкрепата за това безотговорно решение по отношение на местната общност.
    Не разбирате ли, че Ние сме потребители на този план и сме пряко зависими от него. Ако искаме градът ни да има някакво развитие и децата ни да останат тук, трябва да се приеме решение по ред и условия, нормативно регламентирани по законите в Република България, а не като това Ваше решение с което ще се изработи план, който ще обслужва незнайно чии интереси, но само не и интереса на местната общност, тъй като липсва задание, което е гарант за прозрачност и публичност за това какво ще се случи след изработването на ОУП на общината.

Comments are closed.