KorneliqMarinova1304131Корнелия Маринова, водач на листата на ПП ГЕРБ за област Ловеч, и председател на Общинския съвет в Община Ловеч, в интервю за Агенция „Фокус”

Фокус: Кои са най-важните послания на ПП ГЕРБ в Ловешка община?

Корнелия Маринова: Посланията в Ловешка община не могат да бъдат и няма как да бъдат по-различни от посланията, които ПП ГЕРБ отправя в национален мащаб, защото става дума за политика, която има своето проявление в цялата страна. На първо място и в Ловеч и навсякъде заставаме зад онова, което ПП ГЕРБ и правителството ни са направили през изминалия мандат, с което доказахме, че сме една партия, която гради, която създава и която довежда средства в България. Бяха инвестирани много европейски средства в България, благодарение на европейската солидарност, а за следващия период нашето правителство договори 32 милиарда лева. Постигнахме много въпреки тежката финансова и икономическа криза, но сме и критични към себе си, и не крием онези слабости, които са допуснати, които със сигурност в бъдеще ще преодоляваме с работата си, и ще доказваме с действията си, както на местно, така, и на национално ниво. Убедени сме и хората от Ловеч със сигурност ще разберат, че европейското развитие няма алтернатива. Това е начинът за привличане на средства за модернизиране, както на икономиката и образованието, така и на нашите населени места. Факт е, че за изминалия период нашите населени места станаха по-красиви. В област Ловеч бяха създадени спортни съоръжения, санираха се много обществени сгради и много училища. Без всякакво съмнение това подобри условията за обучение, образование, работа и публични услуги. Това са много важни неща, но растящата икономика е от особено голямо значение за Ловеч. Растящата икономика означава до голяма степен гаранция за по-добър живот в бъдеще. Политиката на доходите не отговаря на очакванията на хората, не отговаря и на нашите очаквания. Начинът е да работим за една растяща икономика, която да подобри начина на живот на хората и стандарта на живот, като цяло. Растящата икономика е един от акцентите в политическата програма на ГЕРБ за предстоящото управление, в което ние не се и съмняваме.
Фокус: Как община Ловеч е работила досега с ПП ГЕРБ?

PREVIEW_Billboards_elementsКорнелия Маринова: Община Ловеч работи с партия ГЕРБ в мое лице, като председател на Общински съвет – Ловеч. Кметът в община Ловеч нееднократно е признавал значението и ролята на правителството на ПП ГЕРБ за просперитета на общината, което му прави чест. Много пъти нашето правителство е засвидетелствало разбиране към проблемите и се е отзовавало на тях. Във всеки случай, когато е било потърсено съдействие, е била подавана ръка, както по отношение на различните оперативни програми и възникващи проблеми в тази връзка, така, и на неотложни нужди на общината. Бяха предоставени 2 млн. лв. за закупуване на техника за експлоатацията на депото за неопасни, твърди, битови отпадъци. Пътят към завода за автомобили, за чието изграждане помогна държавата, тъй като изграждането не беше по силите на общината, нито на самия инвеститор. Всичко това кметът на общината е признавал публично при всяко посещение на държавни мъже в Ловеч, а и по време на заседанията на Общински съвет, които имам честта да председателствам.
Фокус: Вие изброихте няколко направления, за които правителството на ПП ГЕРБ е помагало на община Ловеч? За кои други направления е общината е получила помощ от партията?

Корнелия Маринова: Правителството е помагало много в здравеопазването. Само тази година над 200 000 лв. са инвестициите в Многопрофилната болница за активно лечение в Ловеч. Става дума за закупуване на апаратура, за неотложни ремонти в заведения. 1 млн. лв. бяха предоставени съвсем наскоро на община Ловеч, за да се изгради най-модерната в Ловеч и в Ловешка област многофункционална зала в гимназията за чужди езици, която по наши предварителни изчисления ще бъде открита на 9 май. Откриването й няма да бъде случайно на 9 май, тъй като тогава е денят на Европа. Цялата сума за строителството на многофункционалната зала е преведена от правителството на ПП ГЕРБ. Нещо, в което ПП ГЕРБ е било изключително активно – е отпускането на средства за поддържането на храмовете. 600 000 лв. от партийната субсидия на ПП ГЕРБ са били заделени за тази цел. Няма друга политическа сила, която да заделя такава голяма сума от партийната субсидия, за довършването на катедралния храм „Св. Св. Кирил и Методий” в центъра на Ловеч. Това трябва да се отбележи, защото това беше ангажимент, който г-н Борисов пое пред ловчанския владика и го изпълни. Този ангажимент нямаше конкретно цифрово измерение, но смятам, че сумата, която беше предоставена, дори надминава очакваното от местната общност. Средствата няма да бъдат достатъчни за довършването на храма отвътре, но според уверенията, които имаме от Ловчанска митрополия, ще бъдат достатъчни, за да бъде изграден храмът отвън и да започне да функционира на едното ниво, а вече живот и здраве и с помощ за в бъдеще от щедри хора, и на други възможности да го довършим цялостно. Това е първият катедрален храм, който се строи след 1944 година в България.
Фокус: Кои области от управлението на правителството на ПП ГЕРБ са помогнали най-много на община Ловеч?

Корнелия Маринова: Управлението на европейските фондове и Министерството на регионалното развитие и благоустройството, разглеждам тези две институции, като две неразривно свързани, защото проектите, които са реализирани в голямата си част са финансирани с европейски средства. По ОП „Регионално развитие” и по ОП „Околна среда” са инвестирани много средства в Ловеч, но тези средства са далеч недостатъчни, от онова, което е нужно на местната общност. Трябва да се инвестира много повече в самата икономика, в конкурентоспособността на предприятията, в намирането на пазари, в реализацията на продукцията, защото определено безработицата е проблем, който мъчи Ловеч. Това, което се случи в образованието, също има изключително важно значение за Ловешка област. С въвеждането на задължителното целодневно обучение за учениците от първи до трети клас, а от следващата година и в четвърти клас се създадоха нови работни места и по този начин се създават по-добри възможности за по-високо качество на образованието на подрастващите в начална училищна възраст. Създава се и повече заетост по отношение на работата с квалификацията на учителите, задължителното обхващане на деца на 5-годишна възраст в подготвителните групи в детските градини и училищата. Това са факти, които имат своя положителен знак в образователната система на Ловешка област. С политиката, която ПП ГЕРБ залага за в бъдеще, възможностите в тази сфера ще се разширяват по отношение на повече психолози и педагогически съветници в училищата, системата за квалификацията, кариерното развитие. ПП ГЕРБ беше съзнателно спъвана във волята й да бъде приет в Народното събрание новият закон за предучилищното и училищното образование. Само една седмица не достигна за приемането на този закон в парламента. От това страдат в момента децата и нацията, като цяло. Отново останахме с този многократно поправян закон от 1991 г. – насам. В новото управление, още от самото начало ще имаме достатъчно политическа воля, за да приемем новия закон за висшето образование, за предучилищното и училищното образование, така както се направиха промени и в професионалното образование. Много нерешени проблеми в образованието по принцип ще намерят решението си в новите закони. Управлението на ПП ГЕРБ няма алтернатива, защото предлагаме конкретни идеи с разписани стъпки. Не става дума за идеи на теории, а за политическа воля, ясна методика и път, по който ще реализираме за в бъдеще нашата управленска програма.
Емили ВАСИЛЕВА

 

Публикация по договор – ПП ГЕРБ

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

10 коментара

  1. Имаме воля, имаме наглост, имаме безочие, имаме олигарси, имаме мутри, имаме кредитни милионери, имаме всичко – нищо не ни трябва само цялата държава за да я довършим!

  2. Държавата трябва да инвестира в проекти, които да възстановят промишлеността, транспорта и търговията. Тези проекти да не се дават на приятели на премиера, а на големи, крупни инвеститори, които да раздвижат търговията и съответно промишлеността.

  3. Правителството на ГЕРБ:
    – изхарчи 17 млрд лв. повече от всяко предишно правителство
    – събра 5 млрд. лв. повече от всяко друго правителство
    – 400 000 фирми фалираха
    – създаде 400 000 нови безработни
    Къде са парите? Те отидоха в монополите и корумпираната бюрокрация.

  4. – Над 900 млн. лв . по Програма „Развитие на човешките ресурси”
    – В същото време, над 400 000 затворени работни места
    Нещо не е наред?

  5. две хубави уши и душата на ченге-гарантирано от герб

  6. И какво от всичко написано по горе е допринесла Корнелия Маринова с чужда пита помен прави.Нищо не прочетох за общинските съветници от ГЕРБ или те не съществуват за нея.Тя е цветето те са торта на която да расте.Не може повече от четвърт век да служиш на друга партия и служби и изведнъж някой дава пари някъде и хайде начело.

  7. ПП ГЕРБ чрез своята кандидатка Маринова ми прелага моята държава България да заприлича на цигански табор. Държавата МИ да бъде в ролята на ромчето-просяче, което зависи от подаянията на белите хора. Това, което получи от тях, се прибира от ромът- тартор /в нашия случай групичката олигарси и висши представители на партията ГЕРБ/, а за малкото просяче /държавата/ да останат трохите.
    Аз не желая България да е в положението на цигански катун. Аз искам моята страна да е като бял човек – да съществува благодарение на своя труд /бизнес/. Простено е на един учител да няма понятие от глупостите, които говори. Непростимо е лидерите на партията му, същите, които пречупиха гръбнака на България, съсипвайки малкия и среден бизнес, да ги втълпяват на хората.

  8. “Купуването и продаването на гласове е престъпление!” – е, тогава защо го правите?

  9. Голямо хвалене на кмета ама нали са от едно котило заедно крадат и заедно ядат.

  10. Ха ха ха – аре бЕгай от тука, ако обичаш!

Comments are closed.