otkradnaticvetia29041611Нашата учителка ни даде поредното домашно. Да разкажем в снимки за нашия красив град Ловеч. Аз и моите приятели тръгнахме да направим снимки на красивите места в нашия град. Едно от местата, които ни впечатли е мостът за никъде. Преди Цветница там поставиха саксии с цветя, мостът беше много красив и си заслужаваше да го покажем.

Какво беше учудването ни, когат видяхме две жени и дете на нашата възраст да изтръгват цветята и да ги поставят в саксии скрити в чанти.Жените носеха по няколко чанти в ръцете си. Ние много се разочаровахме, защото цветята бяха хубави  и красяха моста. Ядосахме се и много се натъжихме, защото не е правилно да се унищожават неща, които са поставени да радват хората. Тръгнахме да търсим помощ от възрастни хора, насядали по пейките пред Общината. Ние питахме възрастните да ни помогнат, но всички просто ни казваха да се обадим на 112. Никой не прояви загриженост и не се трогна, че наблизо се унищожаваше нещо красиво.

Жените си тръгнаха и ние ги последвахме по Покрития мост. Опитахме се да ги снимаме, но ги снимахме в гръб. Те може би ни забелязяха и започнаха да ходят по-бързо. След това ги изгубихме от поглед.

Стана ни много гадно. Бяхме ядосани и безпомощни, защото не успяхме да спрем едно лошо дело. Защото цветята са сложени за красота, а не за късане. Те създават настроение на хората, но ние не успяхме да почустваме това настроение, защото цветята вече ги няма. И никой не се трогна от тяхното изчезване.

Кажете, какво трябваше да направим, за да спасим цветята?

 

Група четвъртокласници

2 коментара

  1. Определено трябваше да се обадят на 112. Сериозно гонене е било, след като 2 жени с чанти пъллни със саксии са се изплъзнали…. 😀

Comments are closed.