milko1507131Павлин Иванов

По безпрецедентен начин, Областния управител на област Ловеч Милко Недялков унижи Общински съвет Ловеч! Във вестника, в който до скоро настоящият губернатор списваше – в. Преса, на 17 юли 2013 г., в материал озаглавен „Поп Кръстю пак разбуни Ловеч“, подписан от Светломира Атанасова (бел.р. – в. Ловеч прес“), пише, цитирам:

„Ако се стигне до решение на местния парламент площадът да носи името на поп Кръстю, областният управител на Ловеч Милко Недялков ще го спре, заяви той за „Преса“. Мотивите му – в люляковия град няма площад „Васил Левски“. Дори историята да оневини поп Кръстьо, това не означава, че е герой, достоен за кръщаване на площад, допълни губернаторът.“

Материалът е по повод внесеното предложение в Общински съвет Ловеч за именуване на мястото пред Галерията.

Всеки човек може да изрази мнение по всеки един въпрос, по който смята, че има мнение. Не може да се оспорва правото на всеки един гражданин да споделя своите мисли. Но, когато става за позиция на официално позиция на държавата, чиито представител е Областния управител, по все още неприето решение, преди то да е обсъдено на заседание(бел.р. – ако стигне до зала), още повече в ултимативна форма, това е недопустимо.

Недопустимо е държавата да се меси при взимането на решения от легитимен орган на местното самоуправление, какъвто е Общински съвет. Изключително грубо посегателство и липса на усет е подобна изява на Областният управител.

Държавата в лицето на г-н Милко Недялков не може да заплашва, че „ще спре“ каквото и да било бъдещо решение на Общински съвет Ловеч, без дори да е прочела мотивите, основанията и без дори направеното предложение да е облечено в законова форма.

Г-н Недялков като дългогодишен съветник, като човек бил два мандата Председател на Общински съвет знае кристално ясно всичко това. Още повече, че никой не се съмнява в неговата ерудиция и повече от добро познаване на правилата.

Областният управител е пределно наясно, че има право да връща решения на Общински съвет по ЗАКОНОСЪОБРАЗНОСТ, а не по ЦЕЛЕСЪОБРАЗНОСТ. Последното не е право на губернатора, а на местния парламент.

Именно за това, че съвсем съзнателно и преднамерено, Областният управител на област Ловеч  и за пореден път подчертавам – назначен за представител на държавата, не може и не трябва да си позволя подобни непремерени изказвания в националните медии, с които на практика уронва престижа и суспендира правото на законно избраните от жителите на община Ловеч съветници, да изявят волята си свободно, при взимането на решения.

16 коментара

  1. Заверджиев, Иванов, Райнов-защо си мислите, че вие сте най-големите критици и литературни корифеи!?! Охлюви такива, писна ни от вашите простотии! Вземете и се прибирете в черупките си!

  2. Началник будалкаш. Дупката в Чавдарци не я показа.

  3. Author

    Г-н Кестен,
    Уважавам това, че сте решил да пишете анонимно. Вероятно има защо да се притеснявате да излезете с името си.
    Нито аз, нито г-н Заверджиев, се притесняваме да споделяме мненията си. Това, че те не се припокриват с вашето не е драма. Поне за мен.
    Не съм съгласен обаче, че съм селски списвач. Нито храня комшиите с домати като любеници, нито ги спасявам от глад, та дори не съм от Радювене.
    Знам, че нямате чувство за хумор и дори няма да разберете какво всъщност ви казвам.
    Но за протокола, съгласявам се, че съм на всяко гърне магданоз 🙂

    Павлин Иванов

  4. “kesten каза:
    Да не говорим, че Недялков е прав в това , че няма площад на иммето на Левси , а се поставя под въпрос да бъдел именуван такъв на поп Кръстю.”

    Осем години в кабинета на председателя на ОбС над главата му висеше портрета на Левски, осем години председателя не се е сетил, че в Ловеч няма площад с името на Левски.
    Днес обаче бившия председател поставя въпроса:
    Защо в Ловеч няма площад с името на Левски?

    Но разумен отговор не дава!

    Какво още трябва да се случи в Ловеч, че най-после да има площад с името на Левски? Нима Левски не е достоен да се кръсти на негово име площад в Ловеч?

  5. За управниците е значително по-добре навалицата да обсъжда това отколкото оправянето на моста така, че не се стряскай. Те да са спокойни. И разбира се най-вече населението хич и да не се бунтува против строежа на храма на сатаната.

  6. За ваша информация, още преди дни, Комисията по образование отхвърли внесеното от кмета Казанджиев предложение.
    Предложението за именувате, както вече ви информирах, е на Васил Колев – председател на фондация „Граждани срещу насилието” относно наименуване на площада пред Художествената галерия на „Площад поп Кръстю и приятели”, а със свое становище, администрацията предлага “Становището на общинската администрация по направеното предложение е площадът в кв. Вароша” да се именува – площад „Свещеноиконом Кръстю Никифоров”. “. –
    ПАВЛИНЕ ЧЕТИОХМЕ ТЕЗИ НЕЩА ОЩЕ КОГА ИЗЛЯЗОХА ОТ ПУБЛИКАЦИЯ – КАКВО ПОВТАРЯШ КАТО ПАПАГАЛ – И ОБВИНЯВАШ , ЧЕ НЕ ЧЕТЕМ!
    Със Заверджията сте си лика -прилика > все вие да сложите точката и на всякоп гърне – мерудия! Селски списвачи!!

  7. Борисов, винаги като се появиш се сещам, че някои хора са изпуснали излитането на чинията от Бузлуджа 🙂

  8. Щом се строи храма на сатаната града не е фалирал. Отделно има още един транспортен мост няма страшно. Другия вече може да го отпишете.

  9. “Губернатор захранва комшии с домати, спасени от киселинен дъжд

    Областният управител от БСП на Ловеч Милко Недялков захранва с домати собствено производство съседи в родното си село Радювене в момента. Причината е, че за разлика от тях губернаторът успя да опази чрез уникален почин доматените си насаждения от киселинен дъжд.Стихията поразила неотдавна повечето доматени насаждения в селището, дало на отечеството петима партизани, един просветен министър, депутат, двама поети и трима журналисти.

    “Спасих доматите си, защото върху всеки един стрък от разсада поставих по една празна бутилка от минерална вода, така го предпазих от зловредни метеорологични явления. Доматът ми е доказателство, че всичко що е с ален цвят, оцелява при каквито и да е несгоди,” обясни с усмивка успеха си “червеният” губернатор, от чиято градина, според непотвърдена информация, домати с размерите на дюли вкусили дори местни журналисти.”

    http://www.blitz.bg/news/article/212326

  10. Най-накрая един областен управител да заяви позиция. За да знаят хората на какво мнение е. От Гето Джурковски насам Милко Недялков е първият, който е познат за гражданите на Ловеч. Могат да го видят и пипнат. А на някои това не се харесва, толкова по-зле за тях!

  11. “Американският мегаполис Детройт обяви фалит

    Детройт е най-големият фалирал град в историята на САЩ

    Тази нощ бе поставен печален рекорд в историята на Съединените щати – град Детройт стана най-големият в историята на страната, който обяви фалит. Извънредният администратор на града Кевин Ор, подаде документи за защита от кредитори във федералния съд по банкрут. Той бе подкрепен и от губернатора на щата Мичиган Рик Снайдър.

    Размерът на дълга на Детройт е 18 млрд. долара. Градът е дом на американската автомобилна индустрия и някога бе определян като „Американската мечта“, пише вестник „Times”.

    Населението на Детройт намаля драстично от 2 млн. Души в средата на миналия век, когато градът бе четвъртият по големина в САЩ, на 700 хил. души. Според анализатори основна причина за изселването на жителите му е престъпността, и не на последно място празнотата, която автомобилната индустрия остави.

    Фалитът на Детройт ще засегне хиляди пенсионни фондове и ще сложи край на надеждите за край на кризата и рецесията в икономиката на САЩ.”

    http://economic.bg/news/21689/1/1/Amerikanskiyat-megapolis-Detrojt-obyavi-falit.html

    п.п. темпа на обезлюдяването на Ловеч, сериозното намаление на местните приходи, увеличаването на задълженията към кредитори и не на последно място глобите и санкциите по европрограми са достатъчно предпоставки за неочакван фалит на града

    debelaka, много важно, как ще се именува или няма да се именува този или онзи мегдан след като града е фалирал …за такива случаи се казва :
    ” Докато умните се на умуват, лудите се налудуват! “

  12. Толкова ли Ловеч няма свети имена на герои, ами на разни попове да се кръсти този площад. То луди пари се дават за храма на центъра на града вместо да беше един площад с детски кът и места за отдих на хората. Кусура ни е името на площада във Вароша.

  13. Началник! Я ни просветли тази фондация срещу какво насилие се изправя? Аз не виждам някакво насилие тука да е спирано от тях.

  14. Author

    Уважеми Кестен,
    както съм написал “Областният управител е пределно наясно, че има право да връща решения на Общински съвет по ЗАКОНОСЪОБРАЗНОСТ, а не по ЦЕЛЕСЪОБРАЗНОСТ. Последното не е право на губернатора, а на местния парламент.”. Именно за това иде реч в конкретният текст.
    За ваша информация, още преди дни, Комисията по образование отхвърли внесеното от кмета Казанджиев предложение.
    Предложението за именувате, както вече ви информирах, е на Васил Колев – председател на фондация „Граждани срещу насилието” относно наименуване на площада пред Художествената галерия на „Площад поп Кръстю и приятели”, а със свое становище, администрацията предлага “Становището на общинската администрация по направеното предложение е площадът в кв. Вароша” да се именува – площад „Свещеноиконом Кръстю Никифоров”. “.
    Единственото, с което съм съгласен, е че когато народа не чете, не се информира и не знае, а се пуска по евтини манипулации, тогава държавата е слаба.
    Павлин Иванов

  15. “Недопустимо е държавата да се меси при взимането на решения от легитимен орган на местното самоуправление, какъвто е Общински съвет. Изключително грубо посегателство и липса на усет е подобна изява на Областният управител.” – НЕ Е НЕДОПУСТИМО, ЗАЩОТО ТОВА Е В ПРАВОМОЩИЯТА НА ОБЛ.УПРАВИТЕЛ.

    Да не говорим, че Недялков е прав в това , че няма площад на иммето на Левси , а се поставя под въпрос да бъдел именуван такъв на поп Кръстю.

    Ами ще го каже човека – като в общинския съвет са все лумпени , много ясно , че трябва да го каже – И НИКОЙ НЕ ГИ Е УНИЖАВАЛ ТЕ САМИ СЕБЕ СИ УНИЖАВАТ – ОПРАВИЛИ ПРОБЛЕМИТЕ НА ГРАДА ТРЪГНАЛИ ИМЕНАТА НА МЕГДАНИТЕ ДА СМЕНЯТ >>>> ЕЙЙЙЙЙЙЙ ПРОСТ НАРОД СЛАБА ДЪРЖАва!

Comments are closed.